Krása a módaVlasy

Řídké vlasy a konec léta: Zvolte tyto 3 účesy

Řídké vlasy a konec léta: Zvolte tyto 3 účesy

Trápí vás řídké vlasy a vaše problémy se v létě ještě zhoršily? Cítíte, že vlasům neprospělo sluníčko a časté koupání? Nezoufejte, máme pro vás tipy na ty nejlepší účesy, díky kterým budete i na konci léta vypadat krásně.

Výhra v podobě krátkých vlasů

Máte-li vlasy krátké nebo jste-li ochotné si je zkrátit, máte z poloviny vyhráno. Krátký sestřih totiž dodá řídkým a jemným vlasům objem. V kadeřnickém salonu žádejte bob nebo kratší lob, případně full pixie.

Tip pro vás: Jemné a řídké vlasy si nenechávejte prostříhávat!

Mikádo pro polodlouhé vlasy

Polodlouhým řídkým vlasům bude slušet mikádo nebo také dlouhý lob, který bude ostře střižený. Vyzkoušet můžete i odstupňované mikádo, které bude vepředu delší a směrem dozadu se budou zkracovat. Další možností je asymetrické mikádo, které bude na jedné straně delší než na druhé.

Výhodou mikáda je také to, že si ho můžete přizpůsobit podle vlastních preferencí. Nosí se kratší i delší, s ofinou i s patkou. Mikádo vypadá také hezky, když je vlnité. Stačí vytvořit z vlasů lehounké vlny, nejlépe za pomoci žehličky na vlasy s oblými hranami.

Dlouhé vlasy zastřižené do stejné délky

Máte-li dlouhé vlasy, vůbec nejlépe uděláte, pokud je trochu zkrátíte. Vlasy zesílí a porostou vám pak rychleji. Pokud vlasy zkracovat nechcete, dodejte jim alespoň objem. Jak? Základem jsou vlasové produkty pro větší objem vlasů. Vlasy můžete zkusit vyfoukat přes kartáč nebo je natočit. Ledabylé plážové vlny ostatně letos letí.

Správná péče o řídké vlasy

  • myjte si vlasy odlehčenými šampony bez silikonů
  • místo pěnového tužidla používejte sprej
  • místo klasického šamponu zkuste šampon suchý
  • o vlasy se starejte, pravidelně je zastřihávejte (zbavujte se roztřepených konečků)