Krása a módaVlasy

Copánky od hlavy: 4 nejlepší účesy, které vám dodají šťávu

Copánky od hlavy: 4 nejlepší účesy, které vám dodají šťávu

Přes léto jsou copánky velmi trendy. Přichystali jsme pro vás 4 nejmodernější účesy, které vás ohromí:

  • Francouzský cop
  • Boxerské copy
  • Cornrows účes
  • Rasta copánky

Francouzský cop

Jedná se o cop, který začíná u pokožky hlavy a postupně se přidávají nové prameny vlasů z obou stran do středu copu, když se postupuje dolů. Tímto vzniká efekt tkaného vzhledu, který je typický pro francouzský cop. Je velmi oblíbený pro svou elegantní a vkusnou podobu, ačkoliv jeho pletení vyžaduje trochu cviku a praxe. Cop můžete proplést i umělými květinami pro výraznější vzhled.

Boxerské copy

Vypadají jako dva copánky, které jsou blízko u sebe na horní části hlavy. Inspirují se boxerskými copy, které nosí boxeři během tréninku, ale přepracovaly se do stylového a vkusného vzhledu pro každodenní nošení. Pro vytvoření boxerských copánků si nejdříve učešte vlasy a rozdělte je na dvě části. Poté si vytvořte tři pramínky a z nich začněte plést cop. Ke každé části přidáte nový pramen až do konce. To samé udělejte na druhé straně.

Cornrows účes

Tento typ účesu je charakterizován tím, že vlasy jsou pečlivě a úzkými prameny spleteny na pokožce hlavy. Tento styl účesu je oblíbený zejména v africké a africko-americké kultuře, ale získal popularitu i v různých jiných komunitách. Pro vytvoření „cornrows“ se vlasy oddělují na úzké prameny a každý pramen se pečlivě splétá přiléhavě k pokožce hlavy. Tím vzniká charakteristický vzhled pravidelných a úzkých copánků, které mohou být spletány různými směry a tvary podle preference a kreativity.

Rasta copánky

Tento styl vlasů je charakteristický dlouhými, úzkými copánky, které mohou být zdobeny perličkami nebo korálky. Rasta copánky jsou nejen esteticky výrazné, ale mají i hluboký význam v rastafariánské kultuře, symbolizují spojení s přírodou a spirituální svobodu. Jejich vytvoření vyžaduje pečlivé dělení vlasů na úzké prameny a následné splétání.

Shrnutí

V článku jsme vám představili 4 trendy účesy s copánky. Francouzský cop vytváří tkaný efekt, boxerské copánky se inspirují sportovním stylem, cornrows jsou úzké copánky spletené na pokožce hlavy a rasta copánky symbolizují rastafariánskou kulturu a spojení s přírodou.