Krása a módaVlasy

Jak často stříhat konečky: známe odpověď!

Jak často stříhat konečky: známe odpověď!

Každý z nás to zná, vlasy nám dávají najevo, že něco není dobře. Většinou se jedná o konečky vlasů. Níže vám přinášíme nejen dobu, kdy si ostříhat konečky, ale i jak a co se stane, když vše zanedbáte.

Jemné a lámavé vlasy

Jemné a lámavé vlasy potřebují zvláštní péči, aby zůstaly zdravé a krásné. Stříhání konečků je klíčové pro minimalizaci lámavosti a udržení vlasů v dobrém stavu. U těchto typů vlasů je doporučeno stříhat konečky častěji, ideálně každé 4 až 6 týdnů.

Hrubší vlasy

Hrubé vlasy mají tendenci být odolnější, ale stále je důležité udržovat je v dobrém stavu a zmenšovat lámavost. Stříhání konečků hraje v tomto procesu důležitou roli. U hrubých vlasů můžete stříhat konečky méně často než u jemných vlasů. Ideálně každé 2 až 3 měsíce by mělo stačit, abyste udrželi zdravý vzhled vlasů. Pro zdravější kadeře pravidelně aplikujte hydratační masky nebo oleje na vlasy, aby zůstaly měkké a lesklé.

Proč zastřihávat konečky

Ideální doba pro stříhání konečků vlasů závisí na několika faktorech:

  • typ vlasů
  • délka vlasů
  • stav vlasové pokožky

Obecně platí, že stříhání konečků je důležité pro udržení zdravých a krásných vlasů.

Jak si ostříhat konečky

Umyjte si vlasy, pečlivě je vysušte, důkladně rozčešte a rozdělte na menší části, aby se lehce pracovalo s jednotlivými prameny. Ujměte se jednoho pramene vlasů. Držte pramen mezi ukazováčkem a prostředníčkem tak, aby konec pramene, který hodláte ostříhat, byl mezi prsty. Pomocí ostrých stříhacích nůžek začněte postupně stříhat konečky pramene. Můžete to udělat tak, že nůžky podržíte svisle a lehce odstřihnout horní část pramene. Tím odstraníte pouze nezdravé a rozštěpené části. Opakujte tento postup, dokud nezastřihnete všechny konečky vlasů. Pokud se na to necítíte, zajděte ke kadeřníkovi a máte o práci méně.

Zanedbání stříhání konců

Nejčastějším problémem, který vzniká nepřetržitým nebo nedostatečným stříháním vlasů, jsou rozštěpené konce. Konce vlasů se mohou začít dělit a lámat, což vede k nevzhledným a poškozeným vlasům. Vlasy, které nejsou pravidelně stříhány, se mohou stát křehčími a náchylnými k lámání. To způsobuje ztrátu délky a objemu vlasů.