Krása a módaVlasy

Nejlepší účesy po 60: Které letí toto léto?

Nejlepší účesy po 60: Které letí toto léto?

Díky dnešním technikám stříhání, barvení a péče o vlasy nebudete mít problém najít dokonalý nápad na nenáročný účes, který vám pomůže cítit se mladistvěji a energičtěji a dodá vašim ochablým vlasům život. Pokud jde o účesy pro dámy po šedesátce, existuje mnoho barev, objemných střihů a dokonce i různých délek, které mohou účinně vylepšit vaše prameny, aby vypadaly silnější a zdravější.

Vrstvený midi bob

Midi bob je účes, který sahá k ramenům a je lichotivý pro všechny tvary obličeje. S krátkými vrstvami na koncích však vlasy získají hustší a plnější vzhled, který vás omladí. Pokud se do tohoto účesu pustíte, nezapomeňte vaše kadeře fénovat za pomocí kulatého kartáče, aby tak vynikl objem a vrstvy. Na závěr nastříkejte na váš účes lak na vlasy, aby držely tvar.

Delší ofina a objem

Delší ofina na patku je skvělým způsobem, jak dostat své oslnivé oči do popředí. Přidejte k ní ještě trochu objemu u kořínků a po stranách, abyste dosáhli správného tvaru, a získáte úžasný účes.  Fénování vlasů vzhůru nohama pozvedne kořínky a vytvoří základ pro další objem. Pro větší objem můžete použít i sprej na objem a nebo můžete vlasy natupírovat. Tento styl je vynikající pro ženy s oválným, kulatým nebo hranatým obličejem.

Asymetrický účes

Asymetrický účes je zábavný způsob, jak přidat další pohyb vaší hřívě. Na asymetrickém střihu je fajn, že si můžete zachovat šediny a pořád bude vypadat zábavně. Síla tohoto účesu spočívá v tom, že zvýrazní linii čelisti a klíčních kostí.

Objem a vlny

Měkkých vln snadno dosáhnete rychlým vyfoukáním. Začněte vlasy fénovat v zadní části, a pak popadněte kulatý kartáč. Dbejte na to, abyste kartáč drželi na spodní straně vlasů, a natočte ho směrem dozadu od obličeje, abyste dosáhli jemných, nadýchaných vln, které účesu dodají objem. Zadní část vlasů upravte kulatým kartáčem, abyste konce trochu rozcuchali. I tento účes vám dodá mladistvý vzhled.

Pixie

Že jsou krátké vlasy jen pro muže? To jste na omylu. Pixie účes je totiž něco, co definuje slavnou herečku Jamie Lee Curtis, která je jasným důkazem toho, jak efektní mohou být šedivé vlasy, zejména v kombinaci s pixie střihem. Klíčem je zajistit, aby vaše byly zdravé a lesklé, pokud toužíte po té samé stříbrné barvě, kterou si oblíbila i tato herečka. Nezapomínejte na stříbrný šampon, kondicionér a masku, které vám pomohou minimalizovat žluté tóny a udrží vaše vlasy hydratované.