Horoskopy

Jaké je nové znamení: všechny důležité informace k roku 2024

Jaké je nové znamení: všechny důležité informace k roku 2024

Před několika lety se začalo diskutovat o takzvaném 13. znamení. Ale jaké je nové znamení, to už každý netuší. Tímto novým znamením je Hadonoš. Jedná se o znamení sestávající z pěti hvězd, které nese latinský název Ophiuchus. Nejjasnější hvězdou Hadonoše je Ras Akhague. Jeho sousedními souhvězdími jsou Herkules, Had, Váhy, Štír, Střelec a Orel.

Kdy „vládne“ Hadonoš?

Znamení Hadonoše našlo ve zvěrokruhu místo mezi Štírem a Střelcem. V současné době „okupuje“ dny, které byly v minulosti vyhrazeny právě pro Střelce. jeho období tradičně začíná 22. listopadu a trvá do 22. prosince. Hadonoš v tomto směru však podstatně „zamíchal kartami“.

Od 29. listopadu až do 17. prosince totiž nově zvěrokruh patří Hadonoši. Pokud vás zajímá, proč má Hadonoš právě tyto dny, pak vězte, že stejně jako u ostatních znamení zvěrokruhu i v případě Hadonoše platí, že právě v tyto dny se slunce nachází v místě znamení Hadonoše.

Kde se vzal Hadonoš?

Už tedy víte, jaké je nové znamení. Je jím Hadonoš. Kde se ale vzal? Ačkoli se totiž lidstvo snaží počítat pohyby nebeských těles přesně, ne vždy je to možné. Jakkoli byly tedy odhady našich předků i na dnešní dobu dechberoucí, za 2000 let, co moderní zvěrokruh existuje přece jen došlo k určité odchylce. Podle vědců je noční obloha dokonce o celý měsíc posunula, a proto tradiční znamení už neodpovídají skutečnému postavení hvězd. A proto vznikla skulinka právě pro souhvězdí hadonoše.

Poslední supernova

V roce 1604 vzplanula ve znamení Hadonoše supernova, která dostala jméno podle známého německého astrologa, astronoma a matematika Johannese Keplera Keplerova supernova. Tato supernova byla doposud poslední pozorovanou supernovou v naší galaxii. Byla viditelná pouhým okem, a tak jasná, že zastínila všechny ostatní hvězdy na obloze.