Zdraví

Koupání v moři při menstruaci: jak si užít dovolenou i během vašich dnů

Koupání v moři při menstruaci: jak si užít dovolenou i během vašich dnů

Konečně nastal den, kdy odjíždíte na zaslouženou dovolenou. Jenže jako na potvoru se dostavila menstruace. Nenechte si pobyt u moře zkazit a zjistěte, jak si užít koupání v moři při menstruaci, aniž byste se museli omezovat.

Jak na koupání v moři při menstruaci?

Zatímco dříve by pro ženy, u kterých právě probíhá menstruace, bylo naprostou samozřejmostí, že se k vodě ani nepřiblíží, dneska už máme několik možností, jak si můžeme užít pobyt ve vodě i tehdy, kdy zrovna menstruujeme.

  • Tampóny
  • Voděodolné tampóny
  • Menstruační plavky
  • Menstruační kalíšek

Tampóny

Pokud během svých dnů používáte klasické tampony, můžete s nimi i do vody. Nebojte se, tampony se nerozmočí a krev nevyteče. Je důležité, aby byl tampon zaveden dostatečně hluboko, aby nedošlo ke kontaktu s vodou. Po každém koupání je samozřejmostí, že tampon vyměníte.

Voděodolné tampóny

Řešíte koupání v moři při menstruaci? Další z možností jsou voděodolné tampóny. Tampony se napouští olejem, který je zdravotně nezávadný a pořídíte je v lékárnách. Princip fungování je prakticky totožný, jako u klasických tamponů.

Menstruační plavky

Už jste slyšeli o menstruačních plavkách? Pro mnoho žen je to novinka, obdobně jako třeba menstruační kalhotky. Hledáte-li ale řešení, jak si užít koupání v moři při menstruaci, aniž byste museli řešit tampóny, jsou menstruační plavky ideálním řešením. Menstruační plavky jsou navrženy tak aby absorbovaly krev a nepustily ji dál.

Menstruační kalíšek

Ještě před několika lety byl menstruační kalíšek jednou velkou neznámou. Dnes jej během svých dnů používá stále více žen. Napadlo by vás využít menstruační kalíšek i při koupání v moři? Pokud ne, určitě tuto možnost zvažte. S kalíškem si můžete užít dovolenou, koupat se v moři se neomezovat. Výhodou menstruačního kalíšku je, že jej můžete mít zavedený i 10 hodin a není tedy nutné její po každém koupání vylívat.