KrásaMóda

Nosíte šátek jen kolem krku? Máme pro vás další 4 nápady, jak jej využít

Nosíte šátek jen kolem krku? Máme pro vás další 4 nápady, jak jej využít

Šátek je více než jen módní doplněk, který se nosí kolem krku. Jeho univerzálnost a variabilita nabízejí nekonečné možnosti, jak ho použít k vytvoření zajímavých outfitů a přidání osobitého stylu do vašeho každodenního života. Máte rádi inovativní a kreativní přístup k módě? Pojďte se inspirovat následujícími tipy, jak neotřele zapojit šátek do vašeho outfitu.

Šátek coby dekorace na kabelku 

Malý šátek může posloužit jako dekorace na ucha vaší kabelky. Stačí jej pečlivě obmotat kolem jednoho ucha a na konci uvázat mašličku. Případně můžete oba konce šátku schovat po okraj, aby nikde nevyčnívaly. Díky tomu dodáte vaší kabelce neotřelý vzhled, navíc ji můžete pomocí šátku prakticky sladit například s vašimi šaty nebo sakem.

Využijte šátek jako ozdobu vaší kabelky
Využijte šátek jako ozdobu vaší kabelky

Vytvořte s šátku neotřelý TOP či šaty

Vydejte se na večerní akci nebo jinam do společnosti s vlastnoručně navrženým topem. Stačí si vzít velký šátek a složit jej do podoby originálního topu, který zaujme a potěší vaše okolí. Šátek můžete také uvázat za krkem nebo jej připevnit zepředu na pevnější náhrdelník, například silnější zlatý řetěz či pevné korále. Dalším způsobem je uvázat si šátek okolo hrudníku, který bude sloužit jako letní krátký top. Máte-li šátek o rozměru 140 x 140 centimetrů nebo menší o rozměru 90 x 90 centimetrů, můžete jej též využít na šaty. Cípy zavažte nad ramenem nebo za krkem a rázem získáte z šátku stylové a pohodlné šaty.

Z šátku si můžete vytvořit šaty či tuniku
Z šátku si můžete vytvořit šaty či tuniku

Šátek namísto opasku

Udělejte si z většího šátku opasek do kalhot. Jednoduše ho provlékněte okolo pasu nebo uvažte kolem boků a užívejte si elegantní a nápadité zvýraznění vaší postavy. Aby takový pásek vypadal sofistikovaně, například pro business příležitosti, pak je dobré šátek nejprve pečlivě složit na požadovanou šířku a lehce jej zažehlit. Pro tento styl nošení je zároveň vhodné volit hedvábný šátek, například od známé značky Hermès. 

Na pásek vybírejte ideálně hedvábný šátek
Na pásek vybírejte ideálně hedvábný šátek

Jak nosit šátek ve vlasech?

Krátký šátek omotejte kolem hlavy tak, aby připomínal čelenku – cípy vzadu svažte k sobě, aby nešly vidět, a konce zastrčte. Vytvoříte tak dekoraci do vlasů, která se hodí k mnoha různým účesům – můžete mít s šátkem vlasy rozpuštěné, svázané do culíku nebo spletené do copů. Dalším způsobem, jak nosit šátek a zároveň s jeho pomocí vyzrát na vítr, který by vám jinak rozfoukal účes, je klasické uvázání okolo hlavy. 

Šátek okolo hlavy vás ochrání proti větru
Šátek okolo hlavy vás ochrání proti větru