Krása a módaVlasy

Oválný obličej a ofina: 3 nejlepší střihy 2024

Oválný obličej a ofina: 3 nejlepší střihy 2024

Máte oválný obličej, který chcete obohatit novým vzhledem? K tomu vám velmi pomůžou 3 nejpraktičtější střihy ofin pro oválný obličej, které vás rozzáří.

Rovná ofina

Pro oválný obličej je rovná ofina skvělou volbou, protože tento tvar obličeje je vyvážený a lichotí mu mnoho různých účesů. Rovná ofina může být střižená přímo na čelo a zvýrazní vaše rysy. Tato ofina může být nošena buď rovně, nebo lehce rozčesaná na stranu, což dodá vašemu vzhledu svěží a moderní dojem. Díky rovné ofině můžete dodat svému oválnému obličeji zajímavý rámeček a zvýraznit jeho symetrický tvar.

Závěsná ofina

Závěsná ofina je sestříhaná tak, aby se rozcházela na strany a padala kolem obličeje. Tento styl ofiny dodává oválnému obličeji elegantní a sofistikovaný vzhled. Závěsná ofina je nádherným rámečkem pro obličej, který zdůrazní vaše rysy a dodá vzhledu lehkost a pohyb. Tento styl ofiny je také vhodný pro různé typy vlasů, ať už máte rovné, vlnité nebo kudrnaté vlasy.

Ofina na stranu

Je sestříhaná šikmo přes čelo na jednu stranu. Vytváří jemný a romantický vzhled a dává možnost ji jednoduše stáhnout za ucho, pokud se rozhodnete ji mít vyčesanou z obličeje. Díky vyváženému tvaru obličeje můžete experimentovat s různými délkami a hustotami. Je to skvělý způsob, jak si změnit vzhled a přidat zajímavý prvek do vašeho účesu. Ofina je velmi flexibilní a umožňuje různé stylingové varianty, což je další důvod, proč je oblíbenou volbou pro oválný obličej.

Rysy oválného obličeje

  • Oválný obličej je symetrický a vyvážený.
  • Šířka čela je podobná jako šířka čelistí a tváře postupně se zužují směrem k bradě.
  • Čelo u oválného obličeje bývá často středně široké a hladké.
  • Brada je obvykle mírně zaoblená a lícní kosti u oválného obličeje bývají dobře vyznačené.
  • Oválný obličej má delší tvar než široký a jemné a zaoblené rysy.

Shrnutí

Zaměřujeme se na ofiny pro oválný tvar. Mezi ně patří rovná, závěsná a ofina na stranu. Dále uvádíme hlavní rysy oválného obličeje, jako je symetrie, vyvážené proporce a zaoblené rysy.