Krása a módaVlasy

Péče o kudrnaté vlasy: Těchto 6 tipů musíte znát

Péče o kudrnaté vlasy: Těchto 6 tipů musíte znát

Majitelky kudrnatých vlasů nám dají za pravdu, že jejich kadeře mají sklony ke krepatění a právě to je stav, kterému se chceme všichni vyhnout obloukem. Jak tedy pečovat o kudrnaté vlasy, aby byly zdravé a lesklé?

Pozor na příliš horkou vodu

Vždy oplachujte vlasy vlažnou nebo studenou vodou, protože příliš horká voda způsobuje vysušování a to je následně důvodem k nežádoucímu zkrepatění.

Po umytí vlasy hydratujte

Vlasy umývejte vždy dvakrát

Šamponem vlasy umývejte vždy dvakrát (poprvé smyjete z vlasů hrubé nečistoty a podruhé budete umývat samotné vlasy a masírovat pokožku vaší hlavy, šampon bude také více pěnit).

Pečujte o vlasy pomocí kondicionéru i vyživující masky

Používejte hloubkově vyživující kondicionér po každém umytí šamponem a alespoň 1x týdně aplikujte masku na kudrnaté vlasy se sklonem ke krepatění. Zvažte také používání vlasové kosmetiky bez sulfátů a parabenů.

Pozor na vysoké teploty

Pokud používáte stylingové vlasové žehličky, kulmy nebo fén, mějte na paměti, že vaše vlasy budou potřebovat ochranu před vysokými teplotami. V obchodě naleznete velké množství přípravků na tepelnou ochranu vašich vlasů až do 220 stupňů.

Při žehlení vlasů pracujete rychle a svižně, při fénování se snažte využívat spíše funkce studeného vzduchu.

Používejte hřeben se širokými zuby

Kudrnaté vlasy začněte rozčesávat vlhké a pomocí hřebenu se širokými zuby. Po každém umytí do vlasů jemně vysušených ručníkem aplikujte vždy také bezoplachový kondicionér.

Pečujte o své vlasy během spánku

Příchod noci a zasloužený odpočinek pro majitelky kudrnatých vlasů neznamená, že by vlasové péče byl konec. Právě naopak. Během noci a převalování se vlasy nejčastěji lámou, třou o polštář a také krepatí.

Tomuto problému můžete zabránit pořízením saténových povlaků nebo saténové čepičky na spaní. Jemný materiál vašeho polštáře oceníte také v horké letní noci, protože vás bude příjemně chladit.