Krása a módaVlasy

Balayage: co to je a proč ji v roce 2024 určitě chcete vyzkoušet!

Balayage: co to je a proč ji v roce 2024 určitě chcete vyzkoušet!

Balayage je populární kadeřnická technika, velmi podobná melírování. Její název pochází z francouzského balayer, což znamená česat či zametat. Balayage vyžaduje zkušenosti a zručnost kadeřníka, a proto ji nikdy nezkoušejte doma! Výsledek by byl přinejmenším nejistý. Jelikož je tato technika téměř exkluzivně dostupná pouze v kadeřnických salónech, připravte se, že za ní zaplatíte nemalou částku. Odměnou vám ovšem bude velmi přirozeně vypadající účes, jakého docílíte pouze za pomoci balayage.

Co to je balayage?

Co to je ale balayage přesně? Jak vlastně finální efekt vypadá? Při klasickém melírování jsou vybírány tenké pramínky a ty jsou odbarvovány odděleně od zbylých vlasů. Tím je docíleno přesných linií a při nezvládnutí techniky i „zebřího efektu“. U balayage vám nic takového nehrozí. Jak napovídá francouzský název, při balayage kadeřníci „zametají“ či „češou“ vybrané prameny volně. Nejsou nijak zabaleny ani odděleny, a tím vzniká přirozenější efekt.

Dalším rozdílem oproti melíru je aplikace převážně do délek. Melír se aplikuje od pokožky hlavy až do konečků vlasů. Balayage ale ne. Oblast u hlavy kadeřníci vynechávají docela a s postupující délkou vlasů přidávají na intenzitě. Tím skutečně dosáhnou žádoucího efektu přirozeného zesvětlení od slunce.

Proč chtít balayage?

Balayage vypadá ve srovnání s jinými technikami barvení velmi přirozeně. Jelikož nijak zásadně nemění barvu vašich vlasů u kořínků, nejsou vidět žádné odrosty, a vy tak barvení nemusíte postupovat příliš často. Je to ideální technika pro ty, kteří touží po lehké změně, zároveň však nechtějí nic radikálního. Pokud se rozhodnete pro balayage, nemusíte se obávat, že vaše nové vlasy budou působit jako paruka. Zkuste to a uvidíte, že nebudete litovat!