DalšíKrásaKrása a móda

Kde koupit originální parfémy: Jak nenaletět padělkům v roce 2024

Kde koupit originální parfémy: Jak nenaletět padělkům v roce 2024

Kvalitní parfémy od luxusních značek stojí více peněz, avšak za kvalitu se vyplatí připlatit si, protože odměnou vám bude dlouhotrvající a výjimečná vůně, která vaše okolí omámí. Co když ale nastane situace, že vynaložíme hodně financí za neoriginální parfém? Doporučujeme vám se této komplikaci vyhnout. Jak?

Kde zaručeně nekoupíte originální parfém?

Doba letních dovolených je tady a v oblíbených destinacích Čechů i Slováků jsou k vidění desítky stánkařů, kteří se snaží turistům prodat veškeré své zboží. Prodejci se ohánějí luxusními značkami a jak už to tak na tržnicích většinou bývá, originál byste zde těžko hledali. Kde tedy zaručeně originální parfém raději nehledejte?

V honbě za kvalitou a originalitou se vyhněte bulharským tržnicím, které zejména v oblasti Slunečného Pobřeží nabízí desítky parfémů, které se pouze jako značkové a kvalitní tváří. Padělek poznáte velmi snadno podle zkomoleniny názvu, a proto se vyplatí všechny značky dobře znát a vědět, jak přesně se píšou. Dalším vykřičníkem by pro vás měl být levně vypadají obal, špatně natištěné logo nebo flakon, který připomíná spíše kus plastu.

Kde koupit originální parfémy?

Naopak se při cestě do vaší destinace nemusíte obávat nákupu parfémů v tzv. duty free zóně na letišti, protože parfémy prodávané v těchto obchůdcích originální vždy jsou.

Pokud však chcete mít jistotu a vynaložených peněz později nelitovat, zamiřte raději do značkových prodejen, kde máte originální zboží zaručeno. Velký výběr luxusních parfémů nabízí například parfumerie Douglas nebo Sephora, kterou najdete také v zahraničí. Parfémy značek jako Dior nebo Calvin Klein můžete zakoupit také ve značkových prodejnách stejného názvu, které se specializují na módu.

Pokud preferujete nákupy přes internet, můžete si svůj vysněný originální parfém zakoupit například na webu Notino.