Další

Nejlepší destinace pro dovolenou v červenci: Konečně vysněná dovolená

Nejlepší destinace pro dovolenou v červenci: Konečně vysněná dovolená

Červenec je tady a vy přemýšlíte nad tím, kam vyrazit na dovolenou, která dovolenková destinace bude pro vás nejlepším místem pro váš zasloužený odpočinek. Nechte se inspirovat našimi tipy.

Srí Lanka

Tato destinace vám přináší celou řadu nezapomenutelných zážitků. Patří mezi ně návštěva starobylých chrámů a pevností, národní parky se Safari, příjemné deštné pralesy nebo nedotčené bílé pláže, které se, jako hadi, ovíjejí kolem ostrova. Ochutnáte exotickou kuchyni.

Havajské ostrovy

Nesou přízvisko perla Pacifiku. Naleznete zde vše, co potřebujete pro dokonalou dovolenou – nádherné pláže s azurovými vodami místního moře, které přímo lákají k odpočinku a koupání, dokonalé ubytování, chutnou kuchyni a celou řadu zajímavých míst. Zamilujete si korálové útesy, vykoupete se ve vodopádu, zaplavete si v kráteru sopky, vyrazíte na výlet do hustého tropického pralesa, vylezete na vrchol majestátní sopky. Havajské ostrovy jsou rájem pro surfaře, tak zavítejte na Haleiwu.

Vzhledem k tomu, že na Havaji žijí různé národnosti, můžete ochutnat rozličnou kuchyni a poznat různé kulturní zvyklosti i životní styly.

Keňa

Tato země svým návštěvníkům nabízí exotické dobrodružství a míří sem všichni ti, které omrzela klasická dovolená na pláži. Keňa patří mezi velmi atraktivní africké země. Naleznete zde různá odlišná geografická pásma. Prohlédnout si můžete savany, pralesy, horské masivy Kilimanžára nebo písečné pláže. Mezi místní atrakce samozřejmě patří i návštěva Safari.

Zanzibar

Tato země překvapí barevnými kulturami – arabskou, indickou, perskou nebo evropskou, nádhernými plážemi, zajímavou historií nebo různorodými vůněmi a chutěmi. Čekají tu na vás také zajímavá fauna a flóra, modré moře, korálové útesy, pestrý podmořský život a nádherné západy slunce. Teplé moře lemují bílé písčité pláže. Životem pulsující ulice lákají do barů a restaurací na kulinářské speciality místní kuchyně. Hledáte-li klid a soukromí, pak se vypravte na některý z okolních ostrůvků.

Francouzská Polynésie

Místo mnoha odstínů modře. Ráj, který tvoří laguny, lemují pláže s různobarevným pískem – bílým, růžovým nebo černým. Na své si zde přijdou milovníci vodních aktivit. Potápěči obdivují pestrobarevný podmořský život. Příznivý vítr využívají surfaři a kite surfaři. Pozorovat můžete žraloky. Fantazii podnítí Tahiti a to díky svým květinovým dekoracím, nádherným tanečnicím a tyrkysovému moři. Vydat se můžete na vyhaslou sopku Bora Bora.