Krása a módaVlasy

Letní barvy vlasů pro starší dámy

Letní barvy vlasů pro starší dámy

Letní slunce vlasy zesvětluje a zesvětlit vlasy by si měly i starší dámy. Jejich vzhledu to rozhodně prospěje. Světlejší barvy vlasů ženy omlazují, zjemňují jejich rysy a potlačují i mimické vrásky. Bát se starší dámy rozhodně nemusí ani barvy šedé. Jen je třeba umět ji nosit.

Jemné barvy

Pro dámy v letech se hodí především jemné barvy a jemné střihy. Dodávají vzhledu přirozenost, změkčují. Světlejší barvy zjemňují rysy obličeje a potlačují také mimické vrásky.

Dámy, které byly zvyklé nosit černou, by měly barvu svých vlasů začít pomalu zesvětlovat. Vhodná barva pro starší ženy je platinová blond, medová a hnědá.

Nebojte se šedé barvy

Šediny nemaskujte, ale naopak je noste s hrdostí. Pokud si nevíte s vlasy rady, zajděte se poradit do kadeřnického salónu. Své šedé vlasy můžete po poradě s odborníkem vylepšit třeba šedým přelivem nebo barvou.

Tip pro vás: Pokud se rozhodnete pro šedivé vlasy, zvolte k nim výraznější make-up i výraznější styl oblečení.

Barvy vlasů, kterým by se starší ženy měly vyhnout

Ačkoliv ombré letos letí, starší dámy by se mu měly raději vyhnout. Nehodí se pro ně ani extrémně odbarvené melíry. Pokud mají dámy šedé vlasy, měly by pamatovat na to, že v nich příliš tmavé nebo příliš světlé melíry vůbec nepůsobí dobře. Vypadají nepřirozeně a uměle.

Vyhněte se i barvě černé. Zbytečně by vám přidávala roky a zvýraznila by také všechny nedokonalosti pleti.

Tip pro vás: Vlasy můžete zesvětlit, ale neodbarvujte je. Pokud chcete melíry, vyhněte se tvrdým přechodům. Volte raději bronzování, balayage nebo melírování tón v tónu.