Krása a módaVlasy

Prostříhávání vlasů: návod 2024

Prostříhávání vlasů: návod 2024

Prostříhávání vlasů je důležitou součástí péče o vlasy a jejich údržby. Správné prostříhávání pomáhá udržet vlasy zdravé, snižuje riziko rozdělených konečků a dodává účesu svěží a zdokonalený vzhled. Ačkoli byste se mohli domnívat, že je lepší nechat to na profesionálech, prostříhávání vlasů si můžete zkusit i doma. V tomto článku vám přinášíme poutavý a edukativní návod na prostříhávání vlasů, abyste se stali sami svým vlastním kadeřníkem.

Příprava a vybavení 

Předtím než začnete s prostříháváním, je důležité se správně připravit a mít po ruce veškeré potřebné vybavení. Zajistěte si kvalitní a ostré nůžky určené speciálně pro stříhání vlasů. Můžete si pořídit také hřeben s jemnými zuby, který vám pomůže oddělit vlasy na jednotlivé prameny. Nezapomeňte také na zrcadlo, abyste měli přehled o tom, jaký vzhled chcete dosáhnout.

Mytí vlasů 

Před prostříháváním je důležité mít vlasy čisté a suché. Vyčistěte vlasy šamponem a kondicionérem, abyste odstranili přebytečné nečistoty a případné zbytky stylingových produktů. Dobře vysušte vlasy a ujistěte se, že jsou volné od záhybů nebo nepořádku.

Oddělení vlasů 

Pro lepší kontrolu nad prostříháváním je důležité oddělit vlasy na jednotlivé prameny. S pomocí hřebene oddělte horní část vlasů od spodní části. Tímto způsobem budete mít přehled o tom, jakou délku chcete zachovat a jakou délku chcete odstranit.

Prostříhávání konců 

Začněte prostříháváním konců vlasů. Držte nůžky vodorovně a postupně stříhejte malé části vlasů, abyste dosáhli rovnoměrného vzhledu. Doporučuje se stříhat jen malou část vlasů najednou, abyste se vyhnuli přílišnému odstranění délky. Pracujte postupně z jedné strany na druhou a pravidelně kontrolujte délku a rovnoměrnost.

Úprava ofiny a vrchní části vlasů 

Pokud máte ofinu nebo si přejete upravit vrchní část vlasů, postupujte opatrně. Odstraňujte jen malé části vlasů najednou a pravidelně kontrolujte délku. Držte nůžky v úhlu a stříhejte vlasy podle svého požadavku. Buďte opatrní, abyste nepřestřihli příliš mnoho vlasů najednou, abyste se vyhnuli případným chybám.

Finální úpravy 

Po dokončení stříhání můžete provést finální úpravy. Můžete lehce načesat vlasy na kořenech pro vytvoření objemu nebo si upravit ofinu do požadovaného tvaru. Použijte stylingové produkty podle svého výběru pro dodání požadovaného vzhledu a fixaci účesu.

Pamatujte, že prostříhávání vlasů může být náročné a vyžaduje trpělivost. Pokud se necítíte jistí, je vždy nejlepší obrátit se na profesionálního kadeřníka, který vám pomůže dosáhnout požadovaného účesu. Buďte opatrní při stříhání vlasů a postupujte opatrně, abyste minimalizovali riziko nechtěných chyb. S trochou praxe a péče můžete dosáhnout profesionálního vzhledu i ve svém vlastním domácím prostředí.