Krása a módaVlasy

Jak spát s kudrnatými vlasy: 4 tipy, které vám přijdou vhod

Jak spát s kudrnatými vlasy: 4 tipy, které vám přijdou vhod

Jak spát s kudrnatými vlasy, abyste se ráno při pohledu do zrcadla nezděsili? Asi každá žena už někdy zažila tzv. bad hair day, kdy vlasy rozhodně nebyly ve své kondici. Proto máme pár tipů, jak spát s kudrnatými vlasy a věříme, že vám přijdou vhod.

4 tipy jak spát s kudrnatými vlasy

Ať už máte kudrnaté vlasy od přírody, nebo jste si je nechali navlnit, možná nevíte, jak s nimi strávit noc bez úhony. Toto jsou tipy, jak spát s kudrnatými vlasy a předejít nepříjemnostem.

  • Drdol
  • Copánek
  • Šátek
  • Polštář

Smotejte vlasy do drdolu?

Pokud máte vlasy dlouhé, můžete si je smotat do drdolu. Netřeba si s jeho tvorbou dělat hlavu, prostě jen vlasy ledabyle smotejte a zafixujte gumičkou. Nebudou vám během spaní překážet. Je samozřejmostí, abyste si drdol udělali na vrcholku hlavy, jinak by vás po ulehnutí do postele nepříjemně tlačil.

Zapleťte si copánky

Jak spát s kudrnatými vlasy? Lze to i tak, že si vlasy spletete do copánků. Jestli to bude jeden cop, dva nebo jich bude více – to záleží na vás. V zapleteném copu budou vaše vlasy pěkně pohromadě a během spánku se nebudou třít o polštář. Kromě toho copánky podpoří zkudrnatělé vlasy. Jen doporučíme, abyste copánky neutáhli zbytečně moc.

Zkuste šátek

Máte doma šátek? Ideálně nějaký lehký a příjemný? Pokud ano, pak si jej přetáhněte přes hlavu, poté se předkloňte a kus šátku přetáhněte tak, aby se do něj schovaly všechny vlasy. Poté už jen šátek utáhněte, aby vlasy neutekly, a můžete jít klidně spát.

Tip na závěr: pozor na polštář

Pozor také na to, na jakém polštáři spíte. To nejlepší, co svým kudrnatým vlasům můžete dopřát, je saténový povlak. Klasické povlaky totiž vlasy nejen vysušují, ale během spánku je mohou i lámat. A to určitě nechcete. Po saténovém polštáři vlasy krásně kloužou.