Krása a módaVlasy

Jak se plete francouzský cop: podrobný návod ve 4 krocích

Jak se plete francouzský cop: podrobný návod ve 4 krocích

Francouzský cop je klasický účes, který je základem pro mnoho dalších účesů, zejména drdolů a podobně. Na první pohled se může zdát, že se jedná o poměrně komplikovaný účes, ale opak je pravdou. Jakmile to jednou budete mít v ruce, budete nejlepší zaplétači!

  • Příprava vlasů
  • Oddělení vlasů
  • Zaplétání vlasů
  • Dopletení vlasů do konce

Příprava vlasů

Vlasy je potřeba nejdříve pořádně rozčesat, aby byl výsledný efekt francouzského copu dokonalý. Pokud máte krepaté vlasy, můžete je před zaplétáním navlhčit, aby se vám s nimi lépe pracovalo. Navíc, pokud budete zaplétat vlasy vlhké, o to lepší budete mít vlny, po rozpletení copu.

Oddělení vlasů

Jakmile budete mít vlasy rozčesané, můžete oddělit první a základní část vlasů. V podstatě seberete horní trojúhelníkovitou část vlasů přímo na středu hlavy. Pokud máte ofinu, můžete ji zaplést také. Čím výše vlasy chytnete, tím delší bude zapletený cop.

Zaplétání vlasů

Francouzský cop se plete ze tří pramenů. Jakmile budete mít oddělenou první část vlasů, rozdělte ji na tři stejně silné prameny. Na tomto kroku si dejte opravdu záležet, jinak váš cop nebude úhledný.

Nyní začneme plést. Pravý pramen přeložte přes střední pramen. Střední pramen by není měl být vpravo, „pravý“ pramen ve středu. Nyní přeložte levý pramen přes střední pramen tak, že střední pramen se nyní dostane zase na pozici levého pramene.

Postupně střídejte strany a postupně nabírejte k pramenům ostatní vlasy, které dosud nebyly součástí copů, přibližně v tloušťce 1 cm, vždy v úrovni pletení. Pokračujte, dokud nebudete mít zapletené všechny vlasy.

Dopletení vlasů do konce

Jakmile budou všechny vlasy součástí copu, dopleťte vlasy už jen jednoduše do konců vlasů. Konec zafixujte gumičkou. Cop můžete ozdobit v délce různými ozdobami, například kytičkami, nebo kovovými kroužky. Pro barevný efekt můžete do vlasů připlést také kanekalon.