Krása a módaVlasy

Účesy po šedesátce: Nejlepší styly roku 2024

Účesy po šedesátce: Nejlepší styly roku 2024

Po šedesátce je mnoho žen, které chtějí jít s dobou a být stále in. Existuje široká škála účesů, které lze nosit v této věkové skupině a my vám je s radostí představíme.

Krátký Pixie účes

Tento účes odhaluje krásu obličeje a vytváří sofistikovaný a odvážný look. Vlasy jsou stříhány do odlehčených vrstev, které pomáhají vytvořit objem a zachovat svěžest účesu. Má různé varianty a styly, ale obecně se často zdůrazňuje struktura a tvar účesu.

Dlouhý Lob

Vrstvený lob po šedesátce je skvělou volbou, protože kombinuje snadnou údržbu s moderním a svěžím vzhledem. Vrstvený lob obvykle dosahuje několik centimetrů pod bradu až po ramena. Kadeřníci vlasy stříhají ve vrstvách tak, aby dodávaly vlasům objem, pohyb a lehkost. Vrstvy mohou být jemné, aby dodaly texturu a zároveň zachovaly eleganci účesu.

Elegantní Bob

Bob účes je známý svou symetrií a elegancí. Vlasy jsou stříhány rovnoměrně a pečlivě, aby vytvořily vyvážený a sofistikovaný vzhled. Bob účes po šedesátce je často hladký a hranatý, přičemž linie jsou čisté a výrazné. Boční rozdělení vlasů se doporučuje pro elegantnější styl. Přidává zájem a zároveň pomáhá vyvážit tvář a rysy obličeje.

Upnuté účesy

Velmi oblíbený je vysoký upnutý drdol. Vlasy sesbírejte do vysokého drdolu na vrcholu hlavy a upevněte gumičkou nebo pinetkami. Taktéž všem oblíbený francouzský cop. Vlasy zapleťte do francouzského copu a následně jej upevněte gumičkou. Tento účes je vhodný pro různé formální události nebo na každodenní nošení.

Jak pečovat o vlasy po šedesátce

  • Volte šampony a kondicionéry určené pro vaši konkrétní potřeby vlasů, jako je hydratace, posílení, ochrana proti stárnutí. Mějte na paměti, že vlasy se s věkem stávají suchými a tenčími.
  • Dbejte na šetrné zacházení s vlasy, aby nedocházelo k jejich poškození. Používejte hřebeny nebo kartáče s měkkými štětinami.
  • Zdravý životní styl, který zahrnuje vyváženou stravu, dostatek spánku a minimalizaci stresu, má vliv na zdraví vlasů.