Krása a módaVlasy

Z brunety blondýnou: 4 odpovědi na otázky, které si pokládá každý

Z brunety blondýnou: 4 odpovědi na otázky, které si pokládá každý

Téměř každá žena alespoň jednou za život zatoužila po blond vlasech. A proč by taky ne, blond odstíny dokážou být tak nádherné, obzvláště pokud je dobře zvolený odstín blond. Jaké otázky si položit před barvením hnědé na blond?

  • Komu bude slušet kromě hnědých vlasů také blond?
  • Mám dostatečně kvalitní a zdravé vlasy?
  • Jakou zvolit techniku barvení?
  • Za jak dlouho dosáhnu požadovaného odstínu blond?

Komu bude slušet kromě hnědých vlasů také blond?

Odpověď je jednoduchá – bude slušet každému. Trik je však v odstínu blond, který zvolíte.

Pro studený podtón pleti jsou nejvhodnější odstíny studené odstíny blond. Studený podtón pleti poznáte nejjednodušeji tak, že vaše žilky na zápěstí mají modrou barvu a obecně vám spíše sluší stříbrné doplňky. Nejvhodnějším odstínem pro vás tak bude odstín moderní a oblíbené popelavé blond nebo platinové.

Jistě vás nepřekvapí, že pro teplý podtón pleti jsou nejvhodnější teplé odstíny blond, jako je medová blond, tmavší odstín blond nebo jahodová blond. Teplý podtón pleti poznáte zelenými žilkami na zápěstí a tím, že vám sluší zlaté šperky.

Mám dostatečně kvalitní a zdravé vlasy?

Před odbarvováním hnědých vlasů na blond je potřeba zvážit jejich kvalitu a zdraví. Odbarvování vlasů totiž poškozuje vlasy. Položte si tedy otázku, zda jsou vaše v takové kvalitě, že proces odbarvování zvládnou.

Jakou zvolit techniku barvení?

Aby blond vlasy vypadaly co nejpřirozeněji, neměla byste si vlasy obarvit na jednotný barevný odstín. Zkuste zapřemýšlet nad tím, jaká je vaše představa o blond odstínu. Chcete jen pár světlých pramínků kolem obličeje, výraznější melír, baylage nebo ombré?

Za jak dlouho dosáhnu požadovaného odstínu blond?

Odbarvení na blond je poměrně časově náročný proces. Pokud odbarvujete velmi tmavou hnědou, pravděpodobně budete muset mít několik odbarvovacích sezení vždy s přestávkou alespoň 4 týdnů. Světlejší odstíny odbarvíte na maximálně dvou sezeních, tmavé odstíny během tří sezení.