Krása a módaVlasy

Z hnědé na blond: 5 kroků, jak nejlépe změnit barvu

Z hnědé na blond: 5 kroků, jak nejlépe změnit barvu

Snědá barva vlasů je překrásná, ale možná jste se rozhodli pro změnu a rádi byste vyzkoušeli blond. Pokud se chcete proměnit z hnědovlasé krásky na platinovou blondýnku, může to být výzva. S těmito 5 kroky se můžete pustit do změny barvy vlasů a dosáhnout úžasného výsledku.

Připravte vlasy

Než začnete s procesem zesvětlování, je důležité připravit své vlasy. Pokud máte dlouhé vlasy, zkrátit je o několik centimetrů může být dobrým začátkem. To pomůže minimalizovat poškození vlasů během procesu zesvětlování. Dále je vhodné ošetřit vlasy hydratačními maskami a oleji, které je posílí a připraví na chemický proces.

Konzultujte s profesionálem

Přechod z hnědé na blond může být složitý proces a je důležité vyhledat pomoc profesionála. Konzultace s kadeřníkem nebo odborníkem na barvení vlasů vám pomůže určit nejlepší přístup k dosažení požadovaného odstínu blond. Profesionál vám také může poradit, jak minimalizovat poškození vlasů a udržet je zdravé během procesu.

Postupný přechod

Proces zesvětlování vlasů může být nejúspěšnější, pokud se provede postupně. Namísto okamžitého přechodu na platinový blond se můžete rozhodnout začít s jemnějšími odstíny blondu a postupně pokračovat ke světlejším tónům. To pomůže minimalizovat poškození vlasů a také vám umožní přizpůsobit se novému vzhledu postupně.

Dodatečná péče o vlasy

Proces zesvětlování vlasů může způsobit vysoušení a poškození. Je důležité investovat do kvalitních vlasových produktů, které budou chránit a hydratovat vlasy. Speciální šampony a kondicionéry pro barvené vlasy vám pomohou udržet barvu blond jasnou a zároveň posílit vlasy. Pravidelné používání vlasových masek a olejů také pomůže udržet vlasy zdravé a lesklé.

Udržujte barvu

Jakmile jste dosáhli požadovaného odstínu blond, je důležité udržovat barvu. To znamená pravidelné ošetřování vlasů vhodnými produkty pro barvené vlasy, minimalizaci vystavení slunečnímu záření a používání teplotně chránících sprejů při používání tepelných stylingových nástrojů. Navštěvování kadeřníka na pravidelných úpravách vám pomůže udržet svěží vzhled blond vlasů.

Změna z hnědé na blond není snadný proces, ale s odpovídající péčí a profesionálním přístupem můžete dosáhnout ohromujícího výsledku. Buďte trpěliví a pečujte o své vlasy, a brzy budete užívat krásných blond vlasů.