Krása a módaVlasy

Jak se starat o kudrnaté vlasy: 5 tipů pro běžnou rutinu

Jak se starat o kudrnaté vlasy: 5 tipů pro běžnou rutinu

Pokud jste majitelkou vlnitých kadeří, pak byste měla vědět, jak se starat o kudrnaté vlasy. Vyžadují totiž úplně jiný druh péče, nežli vlasy rovné. Co kudrnaté vlasy potřebují, aby byly zdravé, pevné a dělaly jen samou parádu?

5 tipů jak se starat o kudrnaté vlasy

Kudrnaté vlasy jsou tajným snem žen a dívek, kterým příroda nadělila do vínku vlasy rovné jako hřebíky. Pokud k vám byla milejší a hrdě nosíte kudrnaté vlasy, musíte vědět, jak o ně správně pečovat. Dodržujte následující tipy a vaše vlasy se vám náležitě odvděčí.

  • Vhodná vlasová kosmetika
  • Schnutí na vzduchu
  • Studený oplach
  • Správný hřeben
  • Speciální přípravky

Tip první: používejte vhodnou vlasovou kosmetiku

Ne nadarmo jsou regály v obchodech plné přípravky určených speciálně pro kudrnaté vlasy. Kudrnaté vlasy jsou známé tím, že mají tendence se vysušovat a poté nezbedně poletovat okolo hlavy. Proto se naučte používat hydratační šampon a kondicionér bez obsahu sulfátů. Také radíme vyhýbat se silikonu, který bývá často součástí vlasové kosmetiky.

Tip druhý: nechte vlasy schnout na vzduchu

Chcete vědět, jak se starat o kudrnaté vlasy a jak jim dopřát to nejlepší? Pak se naučte nechat je schnout přirozeně. Schnutí na vzduchu je to nejlepší, co pro kudrnatou hřívu můžete udělat. Nedrhněte je ručníkem, protože je akorát polámete a zacucháte.

Tip třetí: oplachujte si vlasy studenou vodou

Jak mít vlasy krásně lesklé? Tajemství spočívá ve studeném oplachu. Jakmile si vlasy umyjete, poprvé je opláchněte vlažnou vodou – nikdy ne horkou. Poslední oplach by měl být studenou vodou, protože ta uzavře drobné nerovnosti vlasů a vaše lokny pak budou působit krásně lesklé.

Tip čtvrtý: češte si vlasy vhodným hřebenem

Jak se starat o kudrnaté vlasy? Důležitým bodem je i jejich česání. K tomu byste neměli používat kartáče, protože kartáčování kudrnatou hřívu láme a namáhá vlasové folikuly. Doporučujeme vám proto používat hřeben s širokými zuby.

Tip pátý: používejte speciální přípravky na kudrnaté vlasy

Šamponem a kondicionérem péče o kudrnaté vlasy nekončí. Existují různá séra proti zacuchávání i krémy sloužící pro udržení tvaru a účesu. Porozhlédněte se kolem sebe v drogerii, rázem zjistíte, kolik možností máte.