Krása a módaVlasy

Banánová maska na vlasy: 3 recepty na nejúčinnější masky

Banánová maska na vlasy: 3 recepty na nejúčinnější masky

Banány patří mezi nejoblíbenější ovoce na světě, a to právě díky energii, které tělu dokážou dát. Banány obsahují kromě tělu prospěšných látek také látky, které dokážou příznivě ovlivnit kvalitu vašich vlasů. Vyzkoušejte některý z receptů na banánovou masku a vaše vlasy vám poděkují!

  • Banán + vejce
  • Banán + kokosový olej
  • Banán + med

Banánovou masku můžete použít na nejrůznější problémy s vlasy. Mezi takové můžeme zařadit například krepatění vlasů, lupy a mnoho dalších.

Banán + vejce

Kombinací banánu a vejce vytvořit perfektní vlasové kombo, kterým podpoříte růst vlasů. Současně vlasy uhladíte a dodáte jim oslnivý lesk. Masku připravíte jednoduchým rozmačkáním banánu na kaši a přimícháním vejce. Pro lepší konzistenci použijte tyčový mixér. Masku naneste do celých délek vlasů, nezapomeňte na pokožku hlavy a konečky. Nechte působit 15 minut a následně umyjte studenou vodou.

Banán + kokosový olej

Masku, kterou připravíte smícháním banánu a kokosového oleje, dodáte vlasům pořádnou dávku hydratace. Kokosový olej v pokojové teplotě smíchejte s rozmačkaným banánem, můžete si pomoci také tyčovým mixérem. Masku naneste do celých délek vlasů, nezapomeňte na pokožku hlavy a konečky. Pokud máte lupy, můžete účinek masky zvýšit nasazením čepice. Nechte působit 15 minut a následně umyjte studenou vodou.

Banán + med

Tato maska, bude skvělá obzvláště pro ty z vás, kteří trpíte na lupy. Med jako takový je velmi bohatý na antioxidanty a podporuje hojení pokožky. Smíchejte jednu polévkovou lžíci medu s rozmačkaným banánem. Pro lepší konzistenci použijte tyčový mixér. Masku naneste do celých délek vlasů, nezapomeňte na pokožku hlavy a konečky. Nechte působit 15 minut a následně umyjte studenou vodou. Pro maximální hydrataci vlasů naneste na závěr mytí vlasů také kondicionér.