Krása a módaVlasy

Účes pro oválný obličej: trendy tipy roku 2024

Účes pro oválný obličej: trendy tipy roku 2024

Oválný obličej je jeden z nejdokonalejších tvarů, který můžete mít. Je symetrický a tak mu sluší většina střihů, i když se najdou výjimky. My se dnes zaměříme hlavně na ty styly účesů, které se k vám budou hodit.

Pixie účesy

Zbavte se obav, že díky Pixie střihu se vám zakulatí obličej. Tento styl se velmi lehce upravuje a vám pomůže předvést vaše obličejové rysy.

  • Uhlazené strany na stranu – hluboká boční část s některými delšími kousky nahoře a oříznutými stranami dokonale rámuje oválné tváře a dodává objem rovnějším pramenům
  • Odrostlé Pixie – když se vršek bude prodlužovat, dejte si vlasy na jednu stranu a bok se zády nechte stále kratší

Lob a Bob účes

Tento styl patří mezi oblíbené. Elegantní Lob s vlasy rozdělenými uprostřed, kde si prameny namokříte vodou těsně pod linií čelisti, doplní vaší dokonalou kostní strukturu. Zde si můžete zastrčit obě strany za uši a tím více otevřete obličej. Dalším oblíbencem je vlnitý Bob. Vytvořte si plážové vlny, které nabídnou neuvěřitelné maskování nerovných konců.  

Dlouhé vlny

Tento delší účes bude vždy trendy mezi dlouhými vlasy. Dlouhé vlny s měkkými vrstvami kolem obličeje změkčují vaše rysy. Připravte si prameny zahušťovacím sprejem u kořínků a vyfénujte. Poté obtočte velké časti vlasů kolem kulmy a nechte několik minut vychladnout, než je rozčešete.

Ofina je v módě

Tupé ofiny se skvěle hodí k oválným tvarům a to zejména, pokud máte větší čelo. Přizpůsobte si jejich tloušťku tak, aby vyhovovala vaší struktuře vlasů a ujistěte se, že délka sedí nad obočím nebo těsně pod ním, abyste dosáhli co nejlichotivějšího efektu.

Nevhodné účesy

I tento tvar má své nedostatky, proto se raději vyhněte vyčesaným vlasům, které váš obličej prodlouží nebo dlouhých rovných kadeří. Vždy se snažte hrát na objem.