Krása a módaVlasy

Jakou barvu na vlasy: Podle čeho nejlépe vybrat v roce 2024?

Jakou barvu na vlasy: Podle čeho nejlépe vybrat v roce 2024?

Všichni víme, že barev na vlasy je nepřeberné množství a někdy máme pocit, že přibývají další a další. Není novinkou, že na pultech obchodů vidíme modré, růžové nebo zelené barvy na vlasy. Jakou barvu však zvolit? Pomůžeme vám.

Podle odstínu pleti

Nejprve si připravte základní představu o tónu své pleti, protože existují tři základní typy: teplý, studený a neutrální. Pokud jste nejistí, zkuste si podívat na žíly na vnitřní straně zápěstí. Modré žíly ukazují na studený tón, zelené na teplý a smíšené na neutrální. Při volbě barvy vlasů vyberte odstín, který se hodí k tónu vaší pleti.

Podle barvy očí

Barva očí může také ovlivnit, jaká barva vlasů vám bude slušet. Některé kombinace barev očí a vlasů vytvářejí kontrast a zvýrazňují vaši krásu. Například zelené oči mohou být doplněny červenohnědými vlasy, zatímco modré oči se mohou líbit blond nebo hnědým odstínům. Zvažte tedy, jaká barva vlasů bude nejvíce lichotit vašim očím.

Podle celebrit a fotografií účesů

Prozkoumejte inspiraci v médiích, jako jsou módní časopisy, sociální sítě a webové stránky specializované na účesy a barvy vlasů. Sbírejte obrázky, které se vám líbí, a přemýšlejte o tom, jak by se dané barvy vlasů mohly hodit k vaší tváři a stylu oblékání.

Podle profesionálního kadeřníka

Navštivte zkušeného kadeřníka nebo barevného specialistu, který vám může poskytnout odborné poradenství. Odborník vám může pomoci vybrat správnou barvu vlasů na základě vaší pleti, tvaru obličeje a osobních preferencí. Mějte na paměti, že některé odstíny mohou vyžadovat odbarvení nebo jiné úpravy.

Své rozhodnutí důkladně promyslete

Při výběru barvy vlasů je také důležité zvážit, jakou údržbu a péči bude vybraný odstín vyžadovat. Některé barvy mohou vyblednout rychleji než jiné, a některé mohou vyžadovat pravidelné návštěvy kadeřníka pro opravy nebo zvýraznění. Předtím, než se rozhodnete pro určitou barvu, ujistěte se, že jste připraveni věnovat čas a úsilí její údržbě.