Krása a módaVlasy

Účesy na hranatý obličej: 3+1 tip jak si vybrat vhodný střih

Účesy na hranatý obličej: 3+1 tip jak si vybrat vhodný střih

Může se zdát, že být majitelkou hranatého obličeje je spíše na škodu, nežli k užitku. Hranatý obličej je typický svými výraznými liniemi, někomu může na pohled připadat drsný a hrubý. Nicméně vhodně zvolené účesy na hranatý obličej dokážou mnohé – dokonce i zjemnit výrazné a ostré rysy vaší tváře.

Účesy na hranatý obličej – co si vybrat?

Patříte k ženám s hranatým tvarem obličeje? Není třeba si hned zoufat a propadat panice, že vždy budete působit příliš drsným dojmem. Stačí totiž zvolit ty správné účesy na hranatý obličej a nebudete se stačit divit, co to s vámi udělá.

Jaké jsou typické znaky pro hranatý obličej?

  • výrazná čelist
  • široká brada
  • široké čelo
  • znatelné lícní kosti

Vhodné účesy pro majitelky hranatého obličeje

Nyní už se dostáváme k tomu, co vás zajímá ze všeho nejvíce: tedy jaké účesy na hranatý obličej jsou ve vašem případě sázkou na jistotu. Vaším cílem je díky vhodnému účesu:

  • opticky zjemnit obličej
  • jemně zúžit širší tváře
  • zakrytí spodní čelisti

Tip první: účes s pěšinkou k jedné straně

Máte-li hranatý obličej, nebojte se volit sestřihy, u kterých bude dominovat pěšinka vedená k jedné straně. Takové účesy zjemní vaše výrazné rysy v obličeji a schovají širší čelo.

Tip druhý: objem nahoře hlavy

Nebojte se dodat svým vlasům pořádný objem a to zejména na horní části hlavy. Takové účesy pro hranatý obličej vám zalichotí a celkově zjemní znatelné prvky vaší tváře.

Tip třetí: vlasy sčesané do obličeje

Mezi vhodné účesy pro hranatý obličej patří i postupně sestříhané vlasy a vlasy sčesané do obličeje. Tím zamaskujete široké čelo, vlasy splývající okolo spodní čelisti zase zjemní její výraznost a ostrost.

Tip čtvrtý: vlny

Naším posledním tipem pro ženy s hranatým tvarem obličeje jsou vlny. Nebojte se svou hřívu proměnit v romantické kudrnaté kadeře. Zjemníte tak svou tvář a dodáte si na ženskosti.