Krása a módaVlasy

Jak se správně starat o vlasy: 5 zásad, které musíte znát

Jak se správně starat o vlasy: 5 zásad, které musíte znát

Vlasy jsou korunou krásy. Jejich vzhled hodně vypovídá o tom, v jaké míře o sebe pečujeme. Mnoho z nás ale neví, jak se správně starat o vlasy a co naše hříva potřebuje.

Jak se správně starat o vlasy – základní pravidla

Pokud chcete mít vlasy krásné, zdravé a pevné, pak se musíte věnovat jejich péči. Hodně lidí si myslí, že když si vlasy 2-3x do týdne umyjí šamponem, jejich práce tím končí. Jenže to vlasům nestačí. Proto vám poradíme, jak se správně starat o vlasy a dopřát jim vše, co si zaslouží. Dodržujte tuto pětici zásad:

  • Nezapomínejte na pokožku hlavy
  • Pozor na správnou techniku mytí vlasů
  • Používejte vhodnou vlasovou kosmetiku
  • I na správném česání vlasů záleží
  • Nepodceňujte ochranné přípravky na vlasy

Nezapomínejte na pokožku hlavy

I na pokožce hlavy totiž záleží. A to dost. Naučte se používat vlasový peeling, který pokožku promasíruje a zbaví ji nečistot. Na škodu nejsou ani vlasová tonika, která se nanáší ke kořínkům a pomocí jemné masáže se zapracují do pokožky hlavy.

Pozor na správnou techniku mytí vlasů

I mytí vlasů se dá pokazit a ne všichni víme, jak to dělat správně. Voda by měla být vlažná, nikoli horká ani studená. Šampon nanášejte ke kořínkům, jemně vmasírujte a poté důkladně opláchněte.

Používejte vhodnou vlasovou kosmetiku

Jak se správně starat o vlasy? Určitě je na místě používat vhodnou vlasovou kosmetiku. Jen šampon nestačí, používejte také správný kondicionér, masku na vlasy nebo vlasové oleje.

I na správném česání záleží

Myslíte si, že česáním vlasů nelze nic pokazit? Tak to jste na omylu. Vlasy by se měly česat před umytím, po mytí ale mokré vlasy nikdy nečešte. Ideální jsou kartáče s přírodními štětinami.

Nepodceňujte ochranné přípravky

Pokud si vlasy fénujete, kulmujete nebo je upravujete za pomoci žehličky, pak nezapomínejte lasy ošetřit ochranným prostředkem proti vysokému teplu.