DalšíMóda

Módní trendy pro květen 2023

Módní trendy pro květen 2023

Jaro pokročilo a blíží se teplejší slunečné počasí ideální pro sukně, šaty a další oblíbené jarní outfity. Letošní květen přináší mnoho nových trendů, které vás nadchnou svou rozmanitostí a elegancí. Pokud se chystáte obměnit svůj šatník po zimě nebo se jakkoliv chcete inspirovat, rozhodně si nenechte ujít následující článek.

1. Kouzlo asymetrie

Magazín Vogue zmiňuje jako jeden z top trendů pro letošní jaro asymetrické střihy sukní a šatů. Střih má hned dvě přednosti. Jedno koleno skryté a druhé odhalené vám dodá sexy ženskost, a zároveň neomezuje v pohybu.

2. Nadýchaná jako primabalerína

Dalším trendem, kterým se podle magazínu Elle nemůžou návrháři nabažit, je inspirace oblečením baletek. Baletní prvky figurují především v širokých nadýchaných sukních ,v obuvi jako balerínky a v punčochách.

3. Dlouhé až na podlahu

“Sukně sahající na podlahu budou na jaře všude. A naštěstí je to jeden střih, který můžete nosit i na podzim,” píše magazín Elle a podotýká, že ani mini sukně letos nevyjdou z módy.

4. Široké džíny

Nemáte v oblibě sukně? Nevadí, i tak můžete být v květnu trendy. Podle magazínu Elle je i nadále v oblibě směr ležérnějších a volnějších střihů džín, přičemž letošní sezóna bude ve stylu pohodlných “baggy jeans” s extrémně širokými nohavicemi. Úzké “skinny” střihy definitivně vyšly z módy a nejspíše se do ní dlouho nevrátí.

5. Blýskněte se jako módní ikona

Letošní jaro je ve znamení oslepujících, třpytivých flitrů ve světlých a pastelových odstínech jako je jemná růžová, béžová apod., na což upozornil Glamour Magazine. Díky nim budete nejen na večírku či oslavě naprosto nepřehlédnutelná. 

6. Při nepřízni počasí vsaďte na kůži

Objeví-li se v květnu chladnější a deštivé dni, nic vám neudělá lepší službu než kožená bunda. Magazín Elle píše, že letošní jaro frčí vše z kůže od sukní a šatů, přes blejzry, bundy a kalhoty. Magazín také dodává, že módní přehlídky pro jaro 2023 přímo křičely: “počasí v kůži – je lepší počasí”.

7. Pas na úrovni boků je zpět!

Posledním naším tipem na trendy květnový kousek je jakékoliv oblečení s nízkým pasem. “Je to oficiální, oblíbený nízký pas z devadesátých let je opět v módě!” píše Glamour Magazine. Ať už se bude jednat o sukni, šaty či kalhoty, s nízkým pasem rozhodně nešlápnete vedle. Ideální kombinací s tímto trendem jsou letos stále v kurzu crop topy.