Recepty

Co vařit celý týden? Tipy na chutné recepty

Co vařit celý týden? Tipy na chutné recepty

Dáváte přednost domácí kuchyni před polotovary ze supermarketu? Není také divu – nejen že ušetříte, ale zároveň tak jíte zdravěji a hodnotněji. Kde ale stále hledat inspiraci na další a další jídla? S tím vám můžeme snadno pomoci. Níže naleznete 7 tipů na chutné recepty ze všech koutů světa.

Italské pondělí: Spaghetti carbonara

Náš první tip pochází z vyhlášené italské kuchyně. Jsou jím jednoduché a přesto velmi chutné špagety po uhlířsku, jejichž charakteristickou ingrediencí jsou vejce, italská slanina (pancetta) a parmazán. Příprava vám nezabere více než 30 minut.

Maďarské úterý: Pravé maďarské lečo

Sezóna rajčat ze skleníku už je tady, tak proč toho nevyužít? Vyzkoušejte pravé maďarské lečo s maďarskou klobásou, maďarskou mletou paprikou a bez vajec. Lečo podávejte s čerstvým chlebem.

Indická středa: Kuřecí kari s mangem a rýží

U jídel s výraznou chutí ještě zůstaneme. Tentokrát se inspirujeme v indické kuchyni. Kuřecí kari s mangem a rýží je zdravé a výborné jídlo. Jedinečnou chuť tohoto pokrmu zajistí kombinace kari, zázvoru a limetky zjemněná kokosovým mlékem.

Rakouský čtvrtek: Alpský knedlík s krémem

Pro milovníky sladké chutě tu máme velký kynutý knedlík s ovocnou náplní, vanilkovým krémem a makovou posýpkou. Sice se jedná o kalorickou bombu, ale chuť je nepřekonatelná.

Mexický pátek: Chili con carne

Vděčné jídlo, které se hodí jak na chalupu, tak jako všední oběd, je mexický guláš s hovězím masem, hořkou čokoládou a fazolemi. Servírovat jej můžete s čerstvým chlebem nebo dlouhozrnnou rýží.

Francouzská sobota: Treska po pařížsku

Z Francie až na váš stůl připluje lehká a elegantní úprava tresky s jemnou omáčkou. Charakteristickými surovinami jsou v tomto pokrmu šalotka, bílé víno a smetana. Rybu podávejte s vařenými bramborami posypanými pažitkou nebo petrželkou.

Americká neděle: Velký americký steak

Výjimečná chuť pro výjimečné příležitosti – tou je americký steak, ideální recept na nedělní rodinný oběd. Přitom na přípravu masa vám bohatě postačí 20 minut, takže budete mít spoustu času se věnovat rodině. A ingredience? Pouze maso z hovězí svíčkové, sůl, pepř a příloha.