Ananasové řezy se zakysanou smetanou jsou oblíbeným dezertem, který si můžete připravit snadno i doma. V této příručce vám přinášíme dva různé recepty – jeden pro tradiční ananasové řezy a druhý pro variantu s pomerančovou marmeládou.
Tradiční recept
Ingredience:
- 1 plech piškotového těsta
- 1 plech ananasových koleček
- 2 plechy šlehačky
- 1 hrnek zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 1 cukr krupice
Postup:
- Plech piškotového těsta rozkrájejte na polovinu a každou půlku potřete tenkou vrstvou zakysané smetany.
- Na jednu polovinu těsta naskládejte ananasová kolečka a potřete je další vrstvou zakysané smetany.
- Na druhou polovinu těsta nanesete vrstvu šlehačky a zlehka ji přikryjte druhou polovinou s ananasem.
- Nakonec přidejte do smetany vanilkový cukr a cukr krupice a důkladně promíchejte.
- Směs nalijte na vrchol řezu a nechte vychladit.
Recept s pomerančovou marmeládou
Ingredience:
- 1 plech piškotového těsta
- 1 plech ananasových koleček
- 1 sklenička pomerančové marmelády
- 2 plechy šlehačky
- 1 hrnek zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 1 cukr krupice
Postup:
- Plech piškotového těsta rozkrájejte na polovinu a každou půlku potřete tenkou vrstvou pomerančové marmelády.
- Na jednu polovinu těsta naskládejte ananasová kolečka a potřete je další vrstvou marmelády.
- Na druhou polovinu těsta nanesete vrstvu šlehačky a zlehka ji přikryjte druhou polovinou s ananasem.
- Nakonec přidejte do smetany vanilkový cukr a cukr krupice a důkladně promíchejte.
- Směs nalijte na vrchol řezu a nechte vychladit.
Tak a máme hotové dva recepty na výborné ananasové řezy se zakysanou smetanou. Záleží jen na vás, zda si vyberete tradiční variantu nebo variantu s pomerančovou marmeládou. V každém případě si vychutnejte tento lahodný a osvěžující dezert. Dobrou chuť!