Recenze

Nejlepší maso ze supermarketu: kde ho v roce 2024 koupíte?

Nejlepší maso ze supermarketu: kde ho v roce 2024 koupíte?

Nejlepší maso je od farmáře! Ano, ale to může být pro mnohé zákazníky nedostupné. Ať už kvůli vysoké ceně, nebo zkrátka proto, že ve svém okolí žádného „svého“ farmáře tito lidé nemají. A přesto chtějí jíst kvalitně. Co s tím? Věřte tomu nebo ne, ale i v sortimentu supermarketů si můžete vybrat skvělé maso. Stačí vědět kam jít a na co se zaměřit.

Farmářské maso ze supermarketu?

Ano! I v supermarketech totiž můžete koupit maso z malých lokálních zdrojů, a ještě v BIO kvalitě. Stačí umět trochu hledat. Například farmářské kuřecí maso se pravidelně objevuje v regálech řetězce Lidl, kde navíc pořídíte i steaky z českých farem. Pro BIO produkty můžete zajít také do Alberta, který si na širokém výběru zakládá.

Hovoříme-li o mase v supermarketech, pak v žádném případě nesmíme vynechat Globus. Ten je totiž známý vlastními řezníky, kteří denně bourají maso od tuzemských dodavatelů. Díky zpracování přímo na místě si tak můžete dopřát velmi čerstvé a kvalitní maso. Snadno se navíc dopátráte i jeho původu. Jde tak možná o to nejlepší maso ze supermarketu.

Výběr hraje zásadní roli

BIO kvalita možná není pro každého zákazníka to nejdůležitější. Čím však nikdo z nás nepohrdne je velký výběr. V současnosti je velmi snadné koupit si v supermarketu chlazenou chobotnici, čerstvé krevety nebo pravé steaky. Co do šíře výběru musíme opět zmínit Globus. Ten vyhrává na plné čáře v nabídce vepřového a hovězího masa, svou konkurenci však s přehledem válcuje také na poli ryb a jiných mořských živočichů.

Poměrně širokým výběrem disponuje také Lidl, kterému „pomáhají“ speciálně zaměřené týdny. V regionálním týdnu si můžete například dopřát právě farmářské maso nebo steaky. A na své si přijdou také milovníci ryb. A jaké je podle vás to nejlepší maso ze supermarketu?