Krása a módaMóda

Nejhorší pletené šaty a 2 jejich kombinace, kterým se vyhnout?

Nejhorší pletené šaty a 2 jejich kombinace, kterým se vyhnout?

Pletené šaty jsou oblíbenou součástí zimního šatníku. Mohou být elegantní, pohodlné a stylové. Pokud však vyberete špatný střih nebo kombinaci, tak mohou mít přesně opačný efekt. V tomto článku se pak podíváme na ty vůbec nejhorší pletené šaty.

Levné pletené šaty 

Šaty z nekvalitního úpletu prozradí všechna vaše tajemství, neboť. Vašemu okolí tedy dokáží říci kupříkladu to, jaké spodní prádlo zrovna máte na sobě a zdali náhodou nemáte nadváhu. Zdůrazní vše – jak výhody postavy, tak ale i její nedostatky. Méně kvalitní pletené šaty si tedy mohou dovolit nosit pouze štíhlé ženy. Pro ženy ostatních typů postav je lepší věnovat pozornost šatům vyrobeným z hustějších tkanin.

Moc krátké šaty

Kratší šaty nejsou poslední roky trendem, navíc ty pletené jsou na tom v tomto ohledu ještě hůře. Protože kombinace upnutého střihu a krátké délky z nich dělá příliš vyzývavý a nevzhledný kousek. Proto určitě upřednostněte pletené šaty s midi nebo dokonce maxi délkou, budou vypadat mnohem krásněji a módněji.

Ošklivá barva

Nejhorší možnou volbou je u pletených šatů šedozelená, a to i z důvodu, že působí nevýrazně a fádně. Smícháním těchto dvou barev tedy vzniká barva, která je prostě taková nijaká. Navíc může působit i trochu smutně. Pokud naopak chcete, aby vaše pletená šaty vypadala dobře, volte raději nějakou výraznější barvu. Může to být třeba červená, modrá, žlutá – všechny tyto barvy jsou veselé a energické a dodají tak vašim šatům šmrnc.

Úpletové šaty se hodí pro formální i ležérní styl

Nevhodná kombinace č. 1 – šaty s oversized tričkem / mikinou

První nevýhodou této kombinace je nevzhledné vrstvení a ztráta siluety. Obrovské tričko či mikina v kombinaci s romanticky působícími pletenými šaty vytváří absurdní kontrast. Přitom právě tato kombinace byla trendem přibližně před 5 lety – nicméně rychle se vypařila a nic nenasvědčuje tomu, že by se měla vrátit. Na fotce vypadá zajímavě, ale v reálu bohužel moc ne.

Oversize svetříky pojí styl a pohodlí

Nevhodná kombinace č. 2 – pletené šaty se zvířecími vzory

Na leopardím či jiném vzoru není nic špatného, ale buďte opatrná a nepřehánějte to s nimi. Proto raději tyto vzory využívejte na doplňcích a ne na hlavní částí outfitu, kam pletené šaty můžeme bezpochyby zařadit.

Vybírejte úpletové šaty z kvalitních materiálů, oživit je může atypický střih