Krása a módaMóda

Nejhorší brýle pro seniorky: těmto 3 se vyhněte!

Nejhorší brýle pro seniorky: těmto 3 se vyhněte!

K seniorskému věku brýle patří. Přinejmenším na blízko se náš zrak s rostoucím věkem zhoršuje a je jen málo těch, kteří si nemusí vypomáhat při čtení brýlemi. Mnoho seniorů pochopitelně trpí též krátkozrakostí. Brýle jsou proto jednou z nejrozšířenějších zdravotních pomůcek mezi seniory.  

Trendy kulaté brýle

Jakmile do kin vešel Harry Potter, dostaly se do módy znovu brýle s kulatými obroučkami. Nosily je především děti, s postupem času se ale tato móda rozšířila také mezi dospělé. Brýle s kulatou obroučkou mají totiž skvělou schopnost ubrat svým nositelů nějaký ten rok, a proto je i mnoho lidí ve středních letech s radostí v optice zvolí. Jejich schopnosti ovšem nejsou čarovné. Padesát let ubrat nedokážou a na starších lidech mohou působit poněkud nemístně. Proto jsou to, minimálně s ohledem na tvar, možná ty nejhorší brýle pro seniorky.

Silné tmavé obroučky

Nosila jste celý život černě orámované oči? Pak vám jistě nějaká zkušená kosmetička už poradila, že s rostoucím věkem je vhodné ubrat. Tmavý okraj sluší mladým očím, jakmile se ale jednou objeví vrásky, nadělají linky víc škody než užitku. A podobný efekt pozorujeme také u brýlí. Pokud už jste oslavila sedmdesátku, sáhněte raději po obroučkách jemnějších a v každém případě se vyhněte černé.

Pozor na hotové brýle

Návštěva optika bývá velmi drahá záležitost a z penze se často špatně platí. Proto vypadají hotové brýle ze supermarketu jako velmi lákavá nabídka. Dejte si ale dobrý pozor. Rozhodně totiž nesedí každému a není vhodné s nimi korigovat všechny vady. Hotové brýle vám mohou v krajním případě dokonce způsobit i zdravotní problémy. Bolestí hlavy počínaje, zlomeninami po pádu způsobeném špatným viděním konče. Z toho důvodu jsou to zřejmě ty nejhorší brýle pro seniorky.