Krása a módaMóda

Teplé šaty pro zimní sezonu 2024? Jaké vynosíte teď, i koncem roku?

Teplé šaty pro zimní sezonu 2024? Jaké vynosíte teď, i koncem roku?

Vánoce jsou pryč, ale zima rozhodně nekončí. Pokud vám ještě po nákupu vánočních dárků něco zbylo v peněžence, nebo jste naopak od Ježíška nějaké peníze dostaly, můžete klidně vyrazit na nákupy. Poradíme vám, jaké šaty vynosíte teď i na konci roku 2024.

Svetrové šaty pro každou ženu

Úpletové šaty jsou kouskem oblečení, jaký by neměl chybět v šatníku žádné ženy. Jsou neuvěřitelně pohodlné, sluší každé postavě i každému věku. S vhodnými doplňky se hodí i na slavnostnější příležitost nebo například do práce. V kombinaci s teplými punčochami, kozačkami a vlněným kabátem vás zaručeně zahřejí. Pokud patříte mezi velké zmrzlíky, volte šaty kašmírové.

Svetrové šaty mají mnoho různých podob. Šaty s tenkého úpletu se hodí spíše pro štíhlejší ženy stejně jako šaty upnuté. Pokud máte pár kilo navíc, volte volnější střihy a snažte se vytvořit postavu přesýpacích hodin (klidně za pomoci pásku).

Máte větší ňadra? Dejte pozor na šaty s rolákem, raději volte výstřih do písmene V. Pokud chcete být sexy, sáhněte po šatech s rozparkem.

Tipy jak nosit pletené šaty

  • Starším ženám doporučujeme úpletové štay ko kolenům nebo do půli lýtek. Kombinovat je mohou s jemnou bižutérií, ale klidně i s výraznějšími náhrdelníky. Ty se hodí především k jednobarevným svetrovým šatům.
  • Mladší a štíhlé slečny si mohou obléknout i šaty kratší, případně si přes úpletové šaty přehodit třeba košili a na hlavu nasadit sportovní čepici. Šaty je vhodné doplnit i teplými podkolenkami.

Mikinové šaty

Pokud nefandíte svetrům, ale máte raději mikiny, můžete zvolit mikinové (teplákové) šaty a přes ně přehodit sportovní bundu. Tyto šaty můžete nosit nejen s punčochami, ale i s legínami. Chcete-li zvýraznit siluetu, doplňte šaty páskem nebo ledvinkou.