Krása a módaMóda

Vyhlašujeme nejlepší kabáty roku 2023: Nosíte tyto styly?

Vyhlašujeme nejlepší kabáty roku 2023: Nosíte tyto styly?

Módní trendy přinášejí pro každou sezónu řadu jedinečných stylingů. Které kabáty zaručeně musíte mít na konci roku 2023?

Módní bible Vogue čtenářkám radí

Dámská móda je velmi proměnlivá a návrháři rok co rok přicházejí se spoustou inspirace, co a jakým způsobem nosit. Redakce proslulé módní bible Vogue tak vybrala hned několik stylových hitů, které by si všechny milovnice módy měly stihnout pořídit ještě letos.

Máte už některý z těchto kabátů doma?

  • extra délka
  • inspirováno sakem
  • styl a la župan
  • prošívané kabáty
  • duffle coat

Extra délka

Dlouhý kabát je na zimu ideální, jelikož vám umožní se do něj pořádně zachumlat. Nosí se v různých podobách, letos například pozornost budí tzv. scarf jackets, tedy kabátky s šálou. Mimo to si můžete pořídit například stále módní oversized kousek. Doplnit ho můžete například pletenými maxišaty.

Inspirováno sakem

Tradiční dvouřadá saka zřejmě na módních přehlídkách vídat nepřestaneme. A letošní sezóně jednoznačně vládnou právě modely, které si půjčují typické prvky ze sak. Dámy se mohou inspirovat například tradičním pánským kabátem peacoat, což je dvouřadý kabát typický svými ostrými liniemi.

Styl a la župan

Županové kabáty svým střihem skutečně připomínají pohodlný domácí župan. Tyto kabáty nemají klasické zapínání, pouze zavazování na pásek. Mohou být také v dlouhém provedení a akcentovat výše uvedený trend extra délky. Typický je pro ně příjemný měkký materiál připomínající plyš. Nejčastěji se jedná o umělou kožešinu.

Prošívané kabáty

Prošívané kabáty mají svoje odpůrce kvůli možná až příliš sportovní image. Nicméně pokud chcete skutečně teplý kabát, je pro vás ideální. Tento sortiment nabídne lehké prošívané bundy i těžší kabáty vyplněné peřím. Zkombinovat tento kousek můžete například s bílým propínacím svetrem. Díky tomu vytvoříte i s prošívaným kabátem elegantnější vzhled.

Duffle coat

Duffle coat neboli duffle kabát je vlněný kabát z velbloudí srsti. Samotný výraz duffle označuje silnou, hrubou, houňovitou vlněnou látku. Typický prvek na tomto kabátu tvoří tzv. olivky místo knoflíků. Mimo to k němu neodmyslitelně patří i kapuce. Původně se taktéž jednalo o pánský kabát, ale dnes se nosí i jako módní dámský kousek.