Krása a módaMóda

Nejlepší teplé kabáty pro seniorky: 3 které zahřejí a budou se i líbit

Nejlepší teplé kabáty pro seniorky: 3 které zahřejí a budou se i líbit

K zimnímu období patří neodmyslitelně kabáty. Pokud se vám snad zdá, že móda zapomíná i na zralé ženy, my rozhodně ne. V dnešním článku vám poradíme, které kabáty jsou ty nejvíce trendy a oslníte s nimi okolí.

Vlněný kabát ke kolenům

Žádná milovnice módy se dnes neobejde bez kvalitního vlněného kabátu. Proč je ale vlňák tak oblíbený? Vlněná vlákna totiž odvádějí vlhkost od pokožky a mohou absorbovat přibližně 30 % své hmotnosti, než pocítíte vlhkost. Tato vlhkost se pak z tkaniny uvolňuje odpařováním. Další z úžasných vlastností vlny je její udržitelnost. Vlna je recyklovatelná a obnovitelná. Starou vlnu, kterou už nelze recyklovat, lze kompostovat. To znamená, že vlna nemá místo na skládce, a to je skvělá zpráva pro životní prostředí. Tím, že je vlna přírodním vláknem na rozdíl od syntetického na bázi ropy, získává také několik významných bodů za udržitelnost.

A které barevné odstíny jsou letos trendy? Přírodními barvami od béžové po zelené tóny nic nezkazíte. Ale chybu neuděláte ani s šarlatovým odstínem.

Zateplená parka

Zimní parka je typ dlouhého kabátu, který má obvykle kapuci a zateplenou výplň. Mimochodem, věděli jste, že parky původně vyráběli Inuité z tulení nebo karibu kůže, protože potřebovali oděv, který by jim pomohl udržet teplo v kanadské Arktidě? Tyto parky byly také často potaženy rybím tukem, který poskytoval dodatečnou ochranu proti povětrnostním vlivům a odpuzoval vodu.

Dnes se parky vyrábějí z různých velmi teplých, ale prodyšných látek, jako je nylon, polyester a bavlna. Mohou být vyplněny syntetickou izolací nebo přírodními vlákny, jako je husí nebo kachní peří, které pomáhá chránit před chladem.

Většina parků je navržena tak, aby poskytovala teplo v chladném počasí, a proto jsou skvělou volbou pro zimní období. Krom toho jsou parky také velice univerzální a vynést je můžete opravdu s čímkoliv. Jen si dejte pozor, jaký typ parky máte.

Péřovka

Péřovka je milovaná a nenáviděná. Jsou tu ženy, které si ji odmítají obléci, protože údajně přidává na objemu a jsou ženy, které preferují komfort a teplo. Naše redakce ale na péřovku nedá dopustit. Krom toho, že nás zahřeje i v těch nejchladnějších teplotách, je také velice lehká. A čím to, že jsou péřovky tak lehké? Jsou totiž plněny izolačním prachovým peřím nebo syntetickými vlákny, přičemž obojí může poskytovat vysokou úroveň tepla.

A jak péřovku nosit? Zatímco tepláky a legíny vypadají s péřovým kabátem skvěle, kalhoty, výrazné doplňky, ale i sukně a šaty jsou rovněž vhodné pro kombinaci s péřovkou. Středobodem pozornosti může být i samotný kabát, pokud se rozhodnete zapojit detaily jako je pásek nebo výrazné doplňky jako je šála nebo kabelka.