Horoskopy

Tato 3 znamení se často vymlouvají – dejte si na ně pozor

Tato 3 znamení se často vymlouvají – dejte si na ně pozor

Výmluvy, ať už s cílem vyhnout se odpovědnosti nebo ospravedlnit své jednání, jsou součástí lidského chování snad již odnepaměti. Některá znamení zvěrokruhu však mají tendenci se vymlouvat a používat různé přístupy k racionalizaci svých rozhodnutí a činů mnohem více než lidé v jejich okolí. Jinými slovy – tato 3 znamení se často vymlouvají a leckdy vám i nepokrytě lžou.

Tato 3 znamení se často vymlouvají

  • Býk
  • Blíženci
  • Panna

Býci: Mistři ospravedlňování

Býci mají tendenci ospravedlňovat téměř cokoli, ať už pozitivního, nebo negativního. Je pro ně totiž mnohem snazší držet se zavedených způsobů, než posouvat své psychologické či fyzické hranice. Neváhají se proto spoléhat na výmluvy, aby mohli pokračovat po známých vyšlapaných cestičkách – a to samozřejmě s minimální námahou. Býci prostě věří v jednoduchost zachování zaběhnutých postupů, a proto se často uchylují k omluvám a vysvětlením, aby ospravedlnili své jednání a vyhnuli se potřebě změny. Buďte na to proto připraveni, až po nich budete chtít něco nového nebo nečekaného.

Blíženci: Analytici, kteří se věnují více úkolům.

Lidé narození ve znamení Blíženců vynikají v multitaskingu a mají proto opravdu jedinečnou schopnost vidět obě strany jakéhokoli problému a než se vrhnou do akce, pečlivě zvažují různé možnosti. Pokud se však daná situace neshoduje s jejich přáními, potřebami nebo preferencemi, jednoduše se rozhodnou odejít a vymýšlejí si dramatické, a někdy i spletité výmluvy, aby tak ospravedlnili svou neúčast. Neuvědomují si, že přijetí odpovědnosti podporuje osobní růst a rozvoj – a to je opravdu škoda.

Panny: Taktizující vyhýbači

Panny, známé svou pečlivou povahou, mají i svou temnější „vymlouvačnou“ stránku. Nejenže se vymlouvají, ale uchylují se mnohdy i k naprostým lžím – a to bez mrknutí oka. Pokud jsou přistiženy při výmluvách, předkládají okamžitě komplikovaná a neupřímná vysvětlení, aby zahladily stopy. A trvají na nich tak dlouho, jak je to jen možné. Pokud se z tohoto kruhu chtějí vymanit, měly by vsadit na upřímnou a otevřenou komunikaci – jejich největším pomocníkem jsou transparentní a upřímné rozhovory při řešení jakýchkoli problémů nebo konfliktů. Pokud se budou jen trochu snažit, pak se svého sklonu k vymlouvání snadno zbaví.