Krása a módaMóda

Svetrové šaty pro seniorky: Tyhle 3 se hodí i ve vyšším věku

Svetrové šaty pro seniorky: Tyhle 3 se hodí i ve vyšším věku

Jestli se vám někdo snažil vnutit, že svetrové šaty jsou jen pro mladé s dokonalou postavou, určitě mu nevěřte. Problém nikdy není ve vás, ale ve vybraném oblečení, které nemusí dobře sedět. Takže žádný strach a pojďme se podívat na různé typy úpletových šatů, kde si vybere ty pravé pro vás.

Pozor na materiál, aneb kvalita je bodem číslo 1

Určitě máte nebo jste měli ve skříni starší svetr, který tam bude bohužel ležet ještě dlouho. Vytahaná vlákna a velké mezery mezi oky jsou nevzhledné, tím pádem ho už nenosíte. Se svetrovými šaty se děje úplně stejný proces ještě ve větší míře. Když při snaze ušetřit sáhnete po levném kousku, za chvíli bude na hromadě nepoužitelného oblečení. Pevnější, ale zároveň pořád příjemná bavlna smíchaná s trochou umělých látek bude ideální. S tím se pojí další tip, a to nákup v kamenném obchodě, kde si především materiál dobře prohlédnete. Neprosvítavé šaty se pak hodí ke každé postavě i věku. Vyzkoušejte například šedé dámské šaty z Orsay z poslední kolekce.

Delší nebo kratší? Se vzorkem nebo bez?

Vždy platí zlaté pravidlo – noste to, v čem se cítíte dobře, bez ohledu na okolí. Jestli vám nevadí odhalené nožky, sáhněte po šatech kratších, nicméně s dlouhými chybu neuděláte. S přibývajícím věkem naopak šaty pod kolena zdůrazní eleganci a budete za dámu. To samé se dá říct o pleteném vzorku, záleží hlavně na vás a pohodlnosti oblečení. Pletený vzorek by neměl škrábat ani kousat, přeci jen má jít o jedny z nejpohodlnějších šatů! Z dlouhých šatů stojí za zmínku hned několik modelů z obchodu Zoot.

Bez doplňků ani krok

Pravda je někdy krutá, ale říkat se musí. Úpletové šaty samy o sobě mohou vypadat na starší dámě zvláštně. Tenhle dojem ale snadno rozbijete doplňky jakými je pásek, kabát, tmavší silonky a elegantní boty. Tím vytvoříte chic kombinaci, která vám ubere roky a dodá šmrnc. I oblíbený řetězec C&A nabízí svetrové šaty, to pokud vám online nakupování tolik nevyhovuje.