Krása a módaMóda

Nejhorší šperky: na tyto v roce 2023 zapomeňte

Nejhorší šperky: na tyto v roce 2023 zapomeňte

Šperky jsou důležitými módními doplňky, kterými vyjadřujeme svoji osobnost i aktuální náladu. Při jejich výběru se můžeme řídit tím, co se nám líbí z aktuálních trendů, nebo zvolit klasické nadčasové kousky. Některé styly jsou už ale dávno za námi. Pojďme si tyto překonané trendy představit a ukázat si vhodnou alternativu.

Laciná bižuterie

Snad nejhoršími šperky, které ve světě módních trendů nikdy nezažily úspěch, jsou lacině vyhlížející kousky. Na levné bižuterii přitom není nic špatného, pokud nevypadá jako z pouťového stánku. Zapomeňte na nekvalitní napodobeniny drahých kovů či kamenů, ze kterých brzy sleze barva. Vybírejte takové šperky, které mají propracovaný design a jsou vyrobené z stabilních kovů (chirurgická ocel, levnější mincovní stříbro).

Barevné plastové prsteny

Pestré plastové prsteny byly ještě nedávno na výsluní. Nostalgicky nás vracely do dětství a působily velmi hravě. Možná vás bavilo je sladit s vaším outfitem do práce a další den je vyměnit podle nálady zase za jiný kousek. Vše ale jednou končí. Nyní tyto modely až příliš odvádějí pozornost od tiché luxusní atmosféry, která ovládla módní svět. Pokud máte ráda barevné prsteny, vsaďte na kousky s barevnými drahými kameny.

Jemné šperky a tenké řetízky

Letošní rok přeje výrazným šperkům, ze kterých čiší osobitost. Odložte proto tenké řetízky bez kousku originality a nahraďte je originálními náhrdelníky nebo masivní řetězy. Stejně tak neobstojíte s jemnými prsteny a náramky. Dejte přednost nadčasovým perlám v obřích velikostech a jedinečných tvarech.

Zlato, kam se jen podíváš

Žluté zlato je sice šperkařskou klasikou, která nikdy nevyjde z módy. Letos jej ale v popularitě překonává stříbro a bílé zlato. Lepší časy už má za sebou i růžové zlato. Pokud chcete držet krok se současnými trendy, schovejte své žluté zlato do šperkovnice a vybavte se pár výraznými stříbrnými kousky. Skvěle zazáříte například s robustními stříbrnými náramky, nebo hladkými nadrozměrnými náušnicemi z bílého zlata.

Bezduché kousky

Nosíte šperky jen proto, že jste je kdysi dostala k výročí? Tak je konečně sundejte a pořiďte si blyštivé ozdoby přesně podle svého vkusu. Šperky by měly odrážet vaši osobnost a nikoli vkus vašich příbuzných. Hlavní přece je, abyste se v nich cítit dobře a sebevědomě.