Nezařazené

Co pomáhá na růst nehtů: 4 užitečné tipy co (ne)dělat

Co pomáhá na růst nehtů: 4 užitečné tipy co (ne)dělat

Pokud se sami sebe ptáte, co pomáhá na růst nehtů, pak pro vás máme hned několik tipů. Můžete vyzkoušet jen jeden, v ideálním případě ale zařaďte kombinaci všech. Uvidíte, že již brzy budete mít krásné drápky.

Vitamíny

Zařaďte do své pravidelné rutiny doplňky stravy. Skvěle pomáhá biotin, který spolu se zdravou stravou a správnou péčí může při denním užívání skutečně podpořit růst nehtů. Nejlevnější variantou je Biosil, který pořídíte zhruba za sedmdesát korun v každé lékárně.

Strava

Správná strava je důležitá. A to nejen proto, že je jedním z faktorů, co pomáhá na růst nehtů, ale protože přispívá k celkovému zdraví celého organismu. A zdravé tělo může stavět zdravé nehty. Nejdůležitější samozřejmě zůstává vyváženost, určitě ale neuškodí zařadit častěji vejce, ryby, špenát, mléčné produkty nebo luštěniny.

Péče

Možná si myslíte, že zdravé nehty jsou jen ty neupravené. Ne až tak doslova. Lakovat si nehty s čistým svědomím můžete, zaměřte se ale na přírodní laky na nehty. Například laky od značky Manucurist sice stojí zhruba čtyřikrát více než konkurenční. Jejich lahvičky jsou však o mnoho větší, takže vám déle vydrží, a kvalita vám vyrazí dech. Mají dokonce řadu určenou pro UV lampy, nehty ale potom stačí jednoduše odlakovat standardním odlakovačem bez příměsi acetonu.

Těmto činnostem se vyhněte

Zatím jsme si řekli, co máte dělat, aby vám nehty rychleji rostly. Nyní si povíme, jakým činnostem se vyhnout. Pochopitelně si nehty nekousejte a neotrhávejte ani přebytečnou nehtovou kůžičku. Na všechno najdete v manikúře speciální nástroj. Vyměňte nůžky za pilník Nehty není dobré stříhat, jelikož se mohou snadno začít třepit.

Také nevystavujte nehty příliš často působení chemikálií. I na práci v domácnosti volte rukavice. Nehtům škodí voda i zima, a proto sněhovou koulovačku raději přenechte těm, kteří mají palčáky. Dejte si pozor, aby vaše ruce a nehty nestrádaly přílišnou dehydratací. Naopak jim pravidelně dopřejte dávku výživného krému nebo speciálního olejíčku.