Krása a módaMóda

Retro podzimní módní styly, které se vrací: Inspirace z minulosti pro dnešní módu.

Retro podzimní módní styly, které se vrací: Inspirace z minulosti pro dnešní módu.

Je tu sice rok 2023, ale zdá se, že vintage móda je tu stále s námi. Narazit tak můžete na kousky z přelomu století, ale i na ty retro z šedesátých let. Které oblečení by nemělo chybět ve vašem šatníku?

Vintage šaty a džíny

Půvab a šarm vintage šatů a džínů jsou stále nepřekonatelné. V případě šatů jsou i nadále inspirací upnuté pasy rozšířené sukně a živé potisky 50. a 60. let. Zkombinujte je s moderními doplňky a vytvořte eklektickou směs starého a nového. U džínů hledejte střihy s vysokým pasem, rozšířené nebo s rovnými nohavicemi připomínající 70. a 80. léta. Jejich přitažlivost spočívá v jedinečných střizích a obnošeném vzhledu, které představují zajímavý odklon od všudypřítomných úzkých džínů.

Retro vzory

V letošním roce se vracejí výrazné barvy a oblečení s retro vzory. Psychedelické potisky, které vypadají jako optické iluze, byly velkou součástí 60. let. Přehlídková mola také ovládly geometrické vzory, vlnovky a grunge kostky. Ať už se jedná o svetr, šálu nebo čepici, vzory mohou vašemu outfitu dodat odvahu a skutečnou nápaditost.

Svetrové šaty

Svetrové šaty přicházejí a vycházejí z módy, ale složité pletené vzory obepínající křivky žeber, které byly spatřeny na přehlídkových molech této sezóny, se možná stanou klasikou. Návrháři jako Isabel Marant, Max Mara a Tod’s použili i odvážnější odstíny než tlumené barvy.

Roláky

Jako děti jsme je nenáviděli. Jako dospělí je milujeme. Řeč je o rolácích! Letošní sezóna se nese ve znamení strukturovaných, výrazných roláků v zářivých šperkových tónech a luxusních tkaninách. U značek Gucci a Givenchy se k nim pro jistotu přidaly i výrazné šperky zdůrazňující výstřih. Krom toho, že vás zahřejí a udrží váš krk v teple je také můžete kombinovat s řadou oblečení a to včetně šatů!

Boty a sandály na platformě

Sandály na platformě byly hojně populární v 70. letech a v roce 2022 se vrátily vyšší než kdy jindy. A trendy je i letošní podzim. Tato obuv je pohodlnější než podpatky, takže se v ní lépe chodí a zároveň dodá vašemu outfitu zasloužený wow faktor. Krom toho si boty na platformách oblíbila i řada celebrit jako je například Beyoncé, Olivia Rodrigo a Rosé z Black Pink nebo rapper Lil Nas.

Kotníkové boty s nízkým podpatkem jsou stále v kurzu