Krása a módaMóda

Co nosit teď v říjnu: Poradíme dle posledních trendů

Co nosit teď v říjnu: Poradíme dle posledních trendů

Říjen je tradičně měsícem, během něhož dochází k výraznému ochlazení, zároveň je však ještě dostatek slunečních dnů, které se řada lidí snaž trávit venku, aby načerpala co nejvíce energie z jeho záření. Právě těmto specifikům je nutné přizpůsobit výběr oblečení, které by již mělo být dostatečně pohodlné a podle potřeby zahřát. Víte, co si na sebe letos v říjnu vzít, abyste vypadaly dobře, cítily se skvěle, a navíc vyhověly veškerým potřebám a výzvám, které s sebou tento s ohledem na měnící se počasí přináší?

Módní trendy letošního podzimu a zimy

Sezóna podzim/zima 2023 vychází ze základu, který jí připravila sezóna jaro/léto a přidává k němu ještě další speciální prvky orientované především na návrat retrostylů počátku milénia a zvláštní designy zvýrazňující ženské křivky. Zatímco v loňském roce byly velmi populární kratší sukně a zvířecí vzory, v letošním roce se trendy zaměřují více na jednoduchost a minimalismus (v barvách i vzorech) a poněkud méně okázalý styl. Nejžádanějšími barevnými tóny jsou tak černá a bílá, které doplňují barvy přírodní – vedle červené se jedná především o zemité a přírodní barvy (hnědá, krémová, oranžová, ale i zelená) či barvy navazující na letní kolekci v nevýrazném provedení (růžová a žlutá). Paletu pak doplňují výrazné kovové efekty.

Co si letos na podzim oblékat

Během letošního podzimu a zimy bude móda přát především těm dámám, které mají raději něž výrazné styly formálnější eleganci. Jak trendy první poloviny roku, tak ty určené pro jeho konec pracují s větší tendencí zahalování (ačkoliv velmi módními stále zůstávají průsvitné prvky. Zde je pár tipů, co nosit.

Sáhněte po midi sukni

Už se začátkem jara byl v módě zaznamenán výrazný odklon od minisukní a šatů k maxi nebo midi délkám a tento trend stále pokračuje. Chybu tak neuděláte, zkombinujete-li sukni do půli lýtek v nařaseném provedení a ideálně v barvách letošního podzimu s minimalistickým topem a krátce střiženou bundou v nadměrné velikosti. Nosit se opět bude kůže, vhodný je však třeba také bomber nebo krátká džínová bunda.

Kostýmek? Rozhodně ano

Dalším velmi oblíbeným modelem letošního podzimu budou kostýmky všeho druhu, a to především takové, které pracují se sakem s výraznými rameny a zúženým pasem. Právě silueta přesýpacích hodin je jedním z klíčových hitů letošního podzimu, společně s kravatami všeho druhu.