Krása a módaMóda

Nízké kozačky: Jak je nosit a s čím podzimovat tento podzim

Nízké kozačky: Jak je nosit a s čím podzimovat tento podzim

Nízké kozačky k podzimu rozhodně patří. Pokud ještě žádné nemáte, inspirujte se našimi tipy. V článku se také dozvíte, s čím je můžete kombinovat a jak sladit dokonalý outfit.

Jaký druh zvolit?

Výběr je opravdu široký. Připravili jsme si pro nás několik tipů na různé modely.

Kotníková obuv typu worker

Tento druh nízkých kozaček je ideální volbou pro uvolněnější městský styl. Mají plochou podrážku a díky tomu jsou praktické. Dají se obout jak do práce, tak i na setkání s přáteli. Můžete je vzít na nohy do kina nebo třeba na nákupy. Ideálně je zkombinujte s úzkými džínami a outfit doladíte kabátkem klasického střihu. Skvěle se dají kombinovat také se šaty oversize stylu. Pokud bude chladno, oblékněte punčocháče nebo podkolenky.

Elegantní styl

Ten nabízejí modely opatřené podpatkem, který navíc prodlouží vaši postavu a navodí ženský vzhled. Pro silnější stehna jsou dobrou volbou kotníkové boty opatřené sloupkovým nebo blokovým podpatkem. Štíhlejší postavě dokonale padnou kotníkové polokozačky opatřené šněrováním nebo ozdobami. Kombinovat se dají s jakýmikoli šaty nebo se sukní v midi délce.

Chelsea boots

U tohoto modelu se nejedná pouze o obuv pánskou a už vůbec je nemusíte nosit pouze ke kalhotám. Dají se zkombinovat i se sukní nebo šaty. V nabídce naleznete modely na podpatku a dokonce i na platformě. Ničím neobvyklým nejsou ani kousky se špičkou.

S čím kombinovat nízké kozačky?

Některé kombinace jsou zmíněné již výše. Nízké kozačky jsou samozřejmě dobrou volbou pro kalhoty či džíny. Trendem jsou oversize sako a boyfriend džíny. Tuto kombinaci oživíte právě kotníčkovými kozačkami. Zvolit můžete klasiku v černé nebo hnědé barvě, ale obávat se nemusíte ani barevných vzorů. Nízké kozačky se hodí i ke krátké nebo delší sukni. Dokonalou kombinaci představuje k nízkým kozačkám delší a splývavý model. Chcete-li obout kozačky k šatům, pak volte ležérní oversize střih. Čím více budou šaty rozevláté, tím lépe. Obávat se nemusíte ani kombinace nízkých kozaček a minišatů, které mají rozšířený spodní díl. Pro tuto možnost volte polokozačky opatřené masivní podešví nebo platformou. Chybu neuděláte ani s podpatkem sloupového stylu.