Krása a módaMóda

Jak se obléct teple, ale stylově: 3 tipy pro podzimní outfity

Jak se obléct teple, ale stylově: 3 tipy pro podzimní outfity

Sychravé podzimní počasí již brzy zaplaví ulice. Buďte proto připravená a mějte v rukávu schovaná tato 3 módní esa, která vás zaručeně zahřejí.

Dlouhý kabát 

Dlouhý teplý kabát je podzimní klasikou, kterou unosíte až do jara. Letošním hitem jsou prodloužené kabáty v délce pod kolena nebo až ke kotníkům. Z barev jsou v módě zemité odstíny, jako zejména velbloudí a karamelová. Kabát doplňte pohodlnými legínami. Pokud jste hodně zimomřivá, udělají vám skvělou službu legíny v termo provedení. Jako obuv zvolte kozačky. 

Pod kabát oblékněte hřejivý svetr, nebo mikinu s kapucí. Právě kombinace hnědého kabátu, šedé mikiny s kapucí a legín, byla jedním z výrazných outfitů na přehlídkách světových značek. Abyste zazářila, zařaďte do svého outfitu červenou, barvu letošního podzimu. Pokud si netroufáte na větší množství červené v podobě kabátu, či svetru, zvolte v tomto energetické odstínu šálu nebo kabelku.

Trenčkot je pro podzimní dny ideální

Kožená bunda 

Kožené oblečení je další stálicí přechodové módy. Nejenže krásně zahřeje, ale zároveň vás ochrání před větrem a deštěm. Dobře padnoucí koženou bundu doplňte stylovým rolákem a kalhotami se širokými nohavicemi. Milovnice sukní, mohou kalhoty vyměnit za midi sukni s punčochami. 

Opět platí, že červená barva dodá outfitu ten správný podzimní šmrnc. Nebojte se proto zvolit v červené barvě koženou bundu. Chybou ale není ani výběr zemitých odstínů, černé či šedé, protože všechny tyto barvy jsou tento podzim v kurzu. Kromě nich se blýsknete také v ledově modré, žluté, růžové nebo krémové. Ke kožené bundě a širokým kalhotám obujte oblíbené tenisky, k sukni dejte přednost teplým kozačkám.

Plyšový kabátek

Dalším trendem sezóny podzim/zima 2023 jsou měkké materiály, jako je samet či plyš. A co vás více zahřeje v sychravém podzimním počasí než módní plyšový kabátek? Klíčem k nošení tohoto “chlupatého stylu” je zachovat jednoduché linie a nechat vyniknout výrazný plyšový model. 

Pokud nejste ostřílená módní nadšenkyně, zvolte chlupatý kabátek v neutrálních tónech, které působí za všech okolností decentně a dobře se kombinují. Objemný svršek doplňte trendy slim fitovými džínami s volnějšími lemy, nebo neméně populárními avšak ležérnějšími mama jeans. Jako obuv zvolte módní kotníkové boty na klínku. Outfit vylaďte k dokonalosti stylovou kabelkou a výraznými šperky.