Krása a módaMóda

Triky, tipy a fígle jak vytvarovat postavu pomocí oblečení: Tyhle musíte vyzkoušet!

Triky, tipy a fígle jak vytvarovat postavu pomocí oblečení: Tyhle musíte vyzkoušet!

Ne každá žena má postavu svých snů. Pokud zápasíte s poněkud korpulentnější postavou, měla byste se naučit vhodně se oblékat. Oblečení vám pomůže celkem dobře postavu trochu vytvarovat. Šikovnými pomocníky jsou nejen střihy a barvy, ale také doplňky, vzory nebo různé velikosti. Jak na to? Vyzkoušejte tyto fígle.

Barvy a vzory

Nesmrtelnou klasiku představuje černá barva. Může to být oblečení jednobarevné nebo se svislými pruhy. Oblečení, které zdobí pruhy vertikálního směru, vytváří iluzi, která pomůže opticky zeštíhlit a navíc vás ještě protáhne. Ideální je, pokud zvýrazníte ty části těla, za které se nestydíte a nevadí vám je předvést. Máte-li silnější stehna, tak si rozhodně nepořizujte pruhované džíny v černobílé barvě. Raději si pořiďte v této kombinaci halenku, tuniku či svetr. Kalhoty volte jednobarevné, v tmavých barevných tónech. Dobrou službu vám poskytne také geometrický vzor, který bude mít tvar V. Optické zúžení vám pomohou vykouzlit šaty pouzdrového střihu, které budou mít prostřední část světlejší a postranní vsadky v tmavších barevných tónech.

Trenčkot je pro podzimní dny ideální

Jak na pas?

Pas opticky zúží zavinovací šaty či tunika. Obléknout si můžete také sukni opatřenou vysokým pasem. Střed postavy ozdobte páskem nebo nějakou ozdobou. Odvedete tak pozornost od partií, které jsou více problematické. Vyzkoušet můžete i prodloužené topy nebo blůzky. I ty pomohou postavu opticky prodloužit a zeštíhlit.

Sukně a kalhoty

Některé střihy kalhot pro vaši postavu nejsou zrovna vhodnou volbou. Do této kategorie patří třeba letní capri. Obdobné to je i s výběrem sukně. Tady vám je zapovězená délka končící v půli lýtek. Pořizujete-li si kalhoty, volte takové modely, které vám perfektně padnou a budou dostatečně dlouhé. Pro sukně volte střihy tvaru A, které budou ukončené u kolen. Vhodnou volbou je i sukně kalhotová, která má vyšší pas. Chcete-li si opticky protáhnout nohy, pořiďte si kalhoty a boty ve stejné barvě a botky na podpatku. Kalhoty či sukně by měly mít vyšší pas a svršek do něj zastrčte. Volně plandající halenky postavu opticky rozšiřují.