Krása a módaMóda

Podzimní šaty pro seniorky: Tyhle se nosí v roce 2023

Podzimní šaty pro seniorky: Tyhle se nosí v  roce 2023

Móda pro seniorky se postupně mění a stále přibližuje trendům mladších ročníků, což je dáno jednak větší aktivitou seniorek, jednak stíráním generačních rozdílů při výběru oblečení. Dnešní seniorky si tak mohou dovolit obléct celé spektrum různých modelů včetně poměrně odvážných kusů, vždy by však měly dbát na to, aby dodržovaly zažitá pravidla specifikující délku sukně či rukávů na šatech. Ty jsou tu především z toho důvodu, aby zajistily optimální pohodlí, ať už se chrání proti chladu nebo sluníčku.

Podzimní móda letošního roku

Módní trendy letošního podzimu se zaměřují především na podtrhnutí ženskosti volbou vhodných barev, střihů a doplňků. Velmi trendy tak letos budou šaty s delší sukní (midi nebo maxi šaty) a výrazným pasem v typických podzimních barvách, jako jsou tlumená červená či karamelová, tmavě a bledě hnědá a také tmavá zelená, ale také šedá, černá a bílá. Velmi žádoucí bude používání vrstvením, které můžete uplatnit jak v oblasti dekoltu, tak právě střihem sukně. Hlavním ozdobným motivem budou velké květy.

Nejlepší letní šaty pro starší dámy

Jaké šaty si jako seniorka letos můžete dovolit

Pokud jste již dosáhly pokročilejšího věku, je dobré se při výběru šatů orientovat především na takové modely, které nejsou příliš odhalující. Pro dámy se štíhlejší postavou je vhodné se poohlížet po šatech s delší sukní, dámy se širší postavou mohou sáhnout po maxi šatech anebo naopak modelech s kratší sukní.

Dlouhé maxi šaty mohou vypadat velmi stylově

Maxi šaty

Trendem poslední doby jsou maxi šaty, tedy šaty s velmi dlouhou širší sukní, která prakticky zakrývá nohy. Na podzim je vhodné volit maxi šaty s tříčtvrtečními nebo dlouhými rukávy z pevnějšího materiálu, který pro vás bude příjemný. Ačkoliv budou módní tlumené tmavší tóny nebojte se v tomto případě vybírat barvy v jemnějších odstínech nebo právě s motivem kvítků. Pokud máte velmi štíhlou postavu, klidně si letos na podzim pořiďte úpletové šaty s velmi dlouhou sukní.

Midi a zavinovací šaty

Midi šaty jsou šaty s délkou sukně přibližně do půlky lýtek, přičemž jejich střih je podobný jako u maxi šatů, tedy alespoň mírně zvýrazňující pas. Do této kategorie tak lze v podstatě zařadit i šaty zavinovací nebo na zapínání, které jsou velmi vhodné pro starší dámy, jelikož jsou obvykle vybaveny delším rukávem. U tohoto typu šatů můžete být o něco odvážnější při volbě barev i efektů.

Svatba bez dress code – vsaďte na klasiku