Krása a módaMóda

Chelsea boty jsou trendem podzimu: Jak a s čím jen osit?

Chelsea boty jsou trendem podzimu: Jak a s čím jen osit?

Kotníkové boty opatřené pružným páskem tkaniny, která je umístěná po jejich bocích – to jsou chelsea boty. Tento styl umožňuje jejich snazší obouvání i rychlé zutí.

Podle čeho je poznáte? Poznávacích znamení je hned několik – minimalistický design, černá nebo hnědá barva, nízký kotník a podpatek, často zaoblené špičky a hlavním poznávacím znamením je gumová pružná vsadka, která je umístěná hned nad kotníkem boty. Jedná se o náhradu tkaniček. Pro jejich výrobu se používají dvě čísti kůže, které se spojují pod pružnou vsadkou umístěnou na botě.

Historie nošení tohoto druhu obuvi sahá až do doby viktoriánské, do poloviny 19. století. Byly vyvinuty britským královským obuvníkem pro královnu a byly určené pro jízdu na koni a na hony. Postupem času se rozšířily i pro širší veřejnost.

K čemu chelsea boty obout?

Chelsea boty se dají kombinovat s různými outfity. Obujte si je k džínám v kombinaci se sakem, svetrem nebo hladkou mikinou. Dokonale doplní legíny a pončo nebo podzimní pléd. Nosíte rádi chinos? Oblékněte si k nim košili a obujte chelsea. Milujete kalhotové kostýmky? I k těm se tato obuv bude hodit. Je vhodným doplňkem pro outfit sportovně i elegantně laděný. Dokonce se hodí i k black tie, pořídíte-li si modely hladké a lesklé. Jsou dobrou volbou také pro business styl a k oblekům přiléhavého střihu. Milujete šaty nebo sukně? Obujte si chelsea boty i k nim. Vyzkoušet můžete jak modely klasické, tak i extravagantní, nápaditější, třeba se vzorem nebo nějakou méně tradiční barvou.

Proč si pořídit chelsea boty?

Důvodů je hned několik. Na výsluní se drží už nějaký ten pátek a ještě tam určitě chvilku vydrží. Můžete je obout k velkému množství společenských, sportovních i volnočasových outfitů. Jsou ideální volbou do téměř jakéhokoli počasí, dají se nosit celoročně. Mají dokonalou konstrukci díky které patří do kategorie kvalitní obuvi. Nabízejí dokonale stylový vzhled. Snadno je obujete i zujete. To umožňuje charakteristická pružná vsadka. Boty jsou tedy velmi praktické a poskytnou vám jak pohodlí, tak i dokonalý komfort.