Krása a módaMóda

Nejhorší podzimní bundy pro rok 2023: Těmto kombinacím se vyhněte

Nejhorší podzimní bundy pro rok 2023: Těmto kombinacím se vyhněte

Zima se blíží a to nás nutí se stále více zahalovat. Vytahujeme tak ze šatníků podzimní a zimní bundy a kabáty. Které kousky už se nevyplatí ze skříně vyndat a měli bychom je raději nechat v pověstném propadlišti módních dějin?

Podzim ve znamení oversized i nadměrných ramen

Přestože módní mola v roce 2023 předvedla návrat velkých ramenních vycpávek, které se objevily na halenkách, svetrech, ale i na kabátech či bundách, jednoznačně tento trend není pro každého.

Móda inspirovaná 80. lety totiž určitě nesluší všem typům postavy. Lichotí hlavně slečnám a dámám spíše chlapecké postavy, případně alespoň těm, které byly obdařeny drobnější horní polovinou těla. Pokud ale naopak patříte k těm, které mají tuto část výraznější, rozhodně na ni více poutat pozornost nepotřebujete.

Oversized se na žebříčku módních trendů drží už několik let. A ani letošní rok výjimkou nebude. Ani tento střih bundy ale není vhodný pro všechny postavy. Takový kousek je sice velmi pohodlný a doslova svádí k tomu se pořádně zachumlat, ale pokud jste malé postavy nebo pokud patříte k těm, které mají nějaké ty kilogramy navíc, určitě vám tento styl doporučit nelze.

Možná máte i vy doma nějaký ten kožešinový kousek. Z hlediska módy jsou tyto prvky vysoce nadčasové. Nicméně módní průmysl stále častěji klade důraz také na etický přístup.

A pravé kožešiny, byť by byly mimořádně slušivého střihu, považuje už za passé. Na tuto problematiku začaly mezi prvními reagovat ty nejslavnější módní domy jako Chanel nebo Gucci. Ty jednoduše přestaly kožešinovou módu vyrábět zcela.

Kožešiny i prošívání už jsou mimo hru

Upřít však tomuto oblečení nelze to, že i krátká bundička dokáže úžasně zahřát. Pokud si jej chcete pořídit v neutrální béžové, hnědé, krémové či černé, získáte univerzální přírůstek do šatníku, určitě to možné je.

Dnešní trendy ale velí, abyste dala přednost umělé verzi. Od přírodních kožešin už jsou jejich syntetické protějšky k nerozeznání, bude vám v nich teplo a žádné zvíře kvůli nim trpět nemuselo.

Letošním hitem jsou hlavně kabáty pod kolena. A pravdou je, že studené počasí vás může jednoduše svádět k tomu se zabalit se co nejvíc a pořídit si tak i dostatečně dlouhý kabát. Nicméně co vypadá skvěle na modelkách, to už nemusí tak dobře vyhlížet na vás. Podobný střih je vhodnou volbou opět pouze pro chlapecké postavy či ty ženy, které jsou velmi hubené.

Pokud si ho navíc pořídíte v relativně oblíbené prošívané verzi, která představuje jakýsi mezistupeň mezi bundou a kabátem, budete působit, jako byste se ve městě ocitla rovnou ze svahu. Prošívání je typický sportovní prvek stejně jako druky a odepínací kapuce. Podobně nevhodné jsou výrazně lesklé materiály.