Krása a módaMóda

Dámský kardigan: Jak ho nosit a s čím kombinovat?

Dámský kardigan: Jak ho nosit a s čím kombinovat?

Kardigany jsou velice oblíbeným kouskem u žen jakéhokoliv věku. Především na podzim je určitě vynosíte. Poradíme, jaké zvolit, s čím je kombinovat i jak je nosit, abyste v nich nevypadaly nudně a usedle.

Jaký zvolit kardigan

Zapomeňte na kardigan s knoflíčky, ale pořiďte si raději nějaký bez nich, barevnější, zajímavě střižený nebo nějaký oversized. Vhodný je také kardigan hrubší a pletený.

Kardigan doporučujeme nosit zejména k legínám nebo upnutým kalhotám. Skvěle tyto svetříky vypadají i s pouzdrovou sukní a dobře se také vrství.

Tip pro vás: Věděli jste, že kardigan můžete nosit i na holé tělo? Stačí, když ho zastrčíte do džínů nebo plisované sukně. Inspiraci můžete hledat u Pařížanek.

Jednoduchý výrazný kardigan do práce

V jednoduchosti je krása. Pokud tedy hledáte outfit do kanceláře, sáhněte po upnutých černých kalhotách, bílé košili a kardiganu výraznější barvy. Hezky bude vypadat třeba červená. Obout si můžete třeba nízké kotníkové boty nebo kozačky.

Máte pár kilo navíc? Nevadí. Kardigan vaši postavu opticky prodlouží. Pořídíte-li si model s páskem, snadno docílíte postavy přesýpacích hodin.

S kardiganem na večeři nebo na párty

Oblékněte si lehké šaty nebo saténový top a přehoďte si přes sebe černý kardigan asymetrického střihu. Chcete svůj outfit ozvláštnit? Přepásejte kardigan výrazným třpytivým páskem.

Tip pro vás: Chcete být vidět? Oblečte si minikardigan ve zkrácené délce.

Teplý kardigan

Zkuste kardiganem nahradit bundu nebo kabát. Stačí, když si pořídíte nějaký teplejší či vlněný kousek. Pod kardigan si oblečte džíny a basic tričko či upnutý rolák. Nakonec si obujte tenisky a trendy outfit je na světě.