Krása a módaVlasy

Nejlepší barva vlasů na šedivé vlasy: výběr top 3

Nejlepší barva vlasů na šedivé vlasy: výběr top 3

Barvení vlasů v mládí je snadné. Dokud vlasy nezačnou s věkem ztrácet pigment, což se projevuje jako šedivění, dobře na nich drží prakticky jakákoliv barva. U šedivých vlasů však nastává problém. Ztrátu pigmentu totiž provází také změna struktury vlasu a vy proto musíte dobře hledat, jaká je ta nejlepší barva vlasů.

Na šedivé vlasy jen s přírodními odstíny!

Barvení šedivých vlasů podléhá jistým pravidlům. Za vhodné jsou považovány přírodní odstíny. To znamená, že se snadno vrátíte ke své původní barvě, na platinovou blond budete ale muset zapomenout. Navíc každý výrobce není schopný deklarovat, že krytí šedin bude 100%.

3 tipy na skvělé řady barev na vlasy

Krytí šedin si jako cíl klade jen několik značek na trhu. Kvalitní produkty na domácí použití navíc často stojí nemálo. Vybrali jsme pro vás takové, které vás nezruinují, ale i přesto s nimi docílíte perfektního výsledků!

Barvící masky

Ta nejlepší barva vlasů na šedivé vlasy nemusí být permanentní. Zejména pokud rádi střídáte různé barvy, vsaďte na řadu Color Fresh od značky Wella. Jedná se o barvící masky v krásných přirozených odstínech, které zvládnou překrýt i první šediny.

Permanentní barvy

Použití barvících masek je jednoduché, ale výsledný efekt trvá příliš krátce. Jestliže tedy toužíte po trvalejším výsledku, sáhněte po permanentních barvách. Z přírodních produktů je to zejména značka Herbatint, která dokáže šediny překrýt velmi efektivně, a to i navzdory tomu, že neobsahuje žádný amoniak.

Z klasických barev se vyplatí vyzkoušet Color Naturals – Ultra Cover od značky Garnier. Je také pečující jako produkty od Herbatint, velkou výhodou však zůstává nízká cena. Vyplatí se také poohlédnout se po řadě IGORA Color 10 od značky Schwarzkopf Professional. I ta se těší skvělému hodnocení díky perfektnímu krytí šedin.