Krása a módaVlasy

Střihy pro řídké vlasy: Které 3 střihy frčí toto léto?

Střihy pro řídké vlasy: Které 3 střihy frčí toto léto?

Řídnoucí vlasy nejsou vaše chyba. Jednat se může o genetickou predispozici, ale za řídkými vlasy může stát i nějaká nemoc nebo stáří. Navzdory všemu ale i tak můžete získat moderní a svěží vzhled. A jelikož léto ještě není tak zcela u konce, pojďme se podívat, které účesy budou trendy toto léto. S těmito opravdu oslníte každého.

Box bob

Pokud dáváte přednost kratším účesům, požádejte svého kadeřníka o box bob. Kadeřníci tomuto účesu přezdívají „nový facelift pro vaše vlasy“ a jedná se o skutečně nadčasový účes. Díky tomuto střihu dodáte vašim vlasům a pohyb. Tupý tvar tohoto střihu se také snadno upravuje. Délku můžete upravit tak, aby sahala k bradě nebo k ramenům, ale stylisté obecně doporučují u tohoto střihu požadovat středovou část, která zajistí, že vaše délka bude dokonale symetrická.

Tupý střih

Jelikož se letošní léto nese v duchu minimalismu, měli byste se tohoto pravidla držet. Místo toho vyzkoušejte raději tupý střih, protože vytváří plnost. Ano, i tupý střih je vhodný pro řídnoucí vlasy, ale držte se střední délky a zkuste vlasy jen navlnit. To vám totiž pomůže vytvořit dojem plnějších vlasů. Pokud byste zvolili příliš prostříhaný střih, přílišná textura by mohla způsobit to, že vaše řídké vlasy budou vypadat ještě tenčí a ochablejší.

Wolf cut

Vlčí střih neboli „wolf cut“, jak mu přezdívá populární TikTok, může vašemu účesu dodat jemný objem a texturu a zároveň vypadat cool a ostře. Představte si tento střih jako spojení mullet a lobu. Jedná se o propojení staromódního s něčím modernějším. Chcete-li tohoto účesu dosáhnout na krátkých vlasech, použijte kulmu nebo žehličku na vlasy, abyste vysušeným vlasům dodali vlny. Vtipem je, že tento účes nemá příliš daná pravidla a zkoušet tak můžete směry natáčení a velikost hlavic, abyste docílili určité variability celého účesu. Na závěr nastříkejte sprej na texturování, který dodá účesu objem a texturu.

Závěrem

Pokud byste zatoužili po větším objemu, existuje dnes také nespočet šamponů a kondicionérů. Pokud se budete po vhodných přípravcích poohlížet, dbejte na to, aby byly určené přímo pro jemné vlasy. Nesprávný produkt může totiž vaše vlasy jen zatížit a ty by ve finále vypadaly ještě řidší.