Krása a módaNehty

Odstranění gelových nehtů: máme pro vás 3 užitečné tipy!

Odstranění gelových nehtů: máme pro vás 3 užitečné tipy!

Zejména pokud nechodíte na nehty do salónu pravidelně, nebo v případě, že jste se do gelových nehtů pustila sama doma, vás jistě zajímá, jak gel následně odstranit. Máte-li možnost, svěřte tento proces do rukou vaší nehtařky. V domácích podmínkách je totiž poměrně zdlouhavý. Rozhodnete-li se ale přece jen pro odstranění gelových nehtů doma, pak využijte naše typy!

Správný výběr pilníku vám usnadní práci

Gelové nehty vám sice snáz odstraní v salónu, můžete se do toho pustit s klidným srdcem i v pohodlí domova. První krokem je výběr správného pilníku. Pořiďte si pilník o hrubosti 80/80. Jedná se o velmi hrubý pilník, který je právě určený na odstraňování gelové či akrylové vrstvy. Pilníky této hrubosti by nikdy neměly být používány na přírodní nehty!

  • Pilníkem odstraňte vrchní část gelu. Dejte pozor, abyste se nepropilovali až k přírodním nehtům.

Kvalitní aceton vám ušetří čas

S klasickým odlakovačem si tentokrát nevystačíte. K odstranění gelových nehtů je nutné použít kvalitní aceton.

  • Nastříhejte buničinu na kousky o velikosti asi 2×2 cm a nechte ji nasáknout acetonem.

Klipy na nehty namísto alobalu

Buničinu nasáklou acetonem položte na opilovaný gelový nehet a „přidržte“ na místě pomocí alobalu, do kterého na cca 15 minut celou špičku prstu zabalíte. Po uplynutí tohoto času zkuste zábal z alobalu sejmout a pomerančovým dřívkem loupající se gel odstranit.

Pokud stále ještě drží na nehtu, odstraňte části, které už oloupané jsou a nechte aceton ještě nějakou dobu působit. Poté opět alobal sejměte a dřívkem gel seškrabejte.

Skvělou vychytávkou, která nejen že usnadňuje práci, ale zároveň vám ušetří mnoho času jsou klipy na odstranění gel laku. Pokud je odstranění gelových nehtů pro vás jednorázovou záležitostí, pak klipy nepotřebujete a vystačíte si jen s alobalem. Jestliže se ale chystáte domácí gelovou manikúru dělat pravidelně, pak investici do nich určitě zvažte. Sada deseti kusů vás zpravidla nevyjde na víc než dvě stovky.